Verujemo da niste zanli za ove trikove. Uz pomoć njih, kuvanje će postati zanimljivije i bez komplikacija.
Uklonite višak masnoće
Ponekad se desi da neko kuvano jelo ispadne masnije nego što ste želeli. Trik sa papirnim ubrusom, kada je pržena, čvrsta hrana u pitanu, verovatno već primenjujete, ali ubrus je od pomoći čak i kada je tečnija hrana u pitanju.
Odstranite višak masnoće iz skuvanog jela tako što ćete umotati nekoliko kocki leda u papirni ubrus i time okrznite celu površinu hrane u šerpi.
Masnoća će se ovom prilikom učvrstiti, a ubrus će je apsorbovati.
U dvorište stavite kašiku šećera i vode: Ovo svaki čovek treba da zna i što pre uradi!
Prodzužite svežinu mladom luku
Da biste produžili svežinu mladom luku, čuvajte ga u tegli punoj vode, na radnoj površini, tako što će mu perca biti okrenuta ka gore.
Tanki listovi
Ukoliko želite bilo šta od hrane da tanko isečete, pa i čokoladu, upotrebite nož za ljuštenje povrća, jer uspeva čak i kod crnog luka.
Eliminišite miris luka
Otklonite miris luka sa ruku tako što ćete iznad šake staviti escajg od nerđajućeg čelika i pustiti mlaz vode preko njega, da vam pada direktno na dlan.
Ovako se ponaša prava dama: Biser u moru nekulturnih žena!
Sprečit voće da pocrni
Kako iseckane jabuke ne bi potamnele čuvajte ih u činiji sa vodom, u koju ste sipali nekoliko kapi eteričnog ulja od limuna.
Produžite hledu svežinu
Spasite hleb od ustajalosti tako što ćete staviti štap svežeg celera u plastičnu kesu u kojoj ga čuvate.
Bez suza dok sečete luk
Da ne biste plakali dok seckate luk stavite ga pre toga 15-ak minuta u frižider.
Manje ulja u hrani
Dodavanjem malo soli u ulje, pre prženja, sprečićete da ga jelo previše upije.
Nauka otkriva: Evo zašto teško pamtimo imena ljudi koje upoznajemo!