Male ali efikasne cake

10 kuhinjskih trikova: Kako da produžite svežinu hleba, sprečite suze i uklonite miris luka!

Ovi trikovi će vam značajno pomoći u pripremanju i čuvanju hrane

Zanimljivosti
09:56h Autor:
10 kuhinjskih trikova: Kako da produžite svežinu hleba, sprečite suze i uklonite miris luka!
Foto: Shuterstock

Verujemo da niste zanli za ove trikove. Uz pomoć njih, kuvanje će postati zanimljivije i bez komplikacija.

Uklonite višak masnoće

Ponekad se desi da neko kuvano jelo ispadne masnije nego što ste želeli. Trik sa papirnim ubrusom, kada je pržena, čvrsta hrana u pitanu, verovatno već primenjujete, ali ubrus je od pomoći čak i kada je tečnija hrana u pitanju.

Odstranite višak masnoće iz skuvanog jela tako što ćete umotati nekoliko kocki leda u papirni ubrus i time okrznite celu površinu hrane u šerpi.

Masnoća će se ovom prilikom učvrstiti, a ubrus će je apsorbovati.

U dvorište stavite kašiku šećera i vode: Ovo svaki čovek treba da zna i što pre uradi!

Prodzužite svežinu mladom luku

Da biste produžili svežinu mladom luku, čuvajte ga u tegli punoj vode, na radnoj površini, tako što će mu perca biti okrenuta ka gore.

Tanki listovi

Ukoliko želite bilo šta od hrane da tanko isečete, pa i čokoladu, upotrebite nož za ljuštenje povrća, jer uspeva čak i kod crnog luka.

Eliminišite miris luka

Otklonite miris luka sa ruku tako što ćete iznad šake staviti escajg od nerđajućeg čelika i pustiti mlaz vode preko njega, da vam pada direktno na dlan.

Ovako se ponaša prava dama: Biser u moru nekulturnih žena!

Sprečit voće da pocrni

Kako iseckane jabuke ne bi potamnele čuvajte ih u činiji sa vodom, u koju ste sipali nekoliko kapi eteričnog ulja od limuna.

Produžite hledu svežinu

Spasite hleb od ustajalosti tako što ćete staviti štap svežeg celera u plastičnu kesu u kojoj ga čuvate.

Bez suza dok sečete luk

Da ne biste plakali dok seckate luk stavite ga pre toga 15-ak minuta u frižider.

Manje ulja u hrani

Dodavanjem malo soli u ulje, pre prženja, sprečićete da ga jelo previše upije.

Nauka otkriva: Evo zašto teško pamtimo imena ljudi koje upoznajemo!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs