Neverovatno

106 godina: Najstarija korisnica Fejsbuka proslavila rođendan (FOTO)

Bakica Edit Kirhmajer, najstarija korisnica Fejsbuka, napunila je juče 106 godina, a nalog su joj prijatelji otvorili prošle godine na njen 105. rođendan
Zanimljivosti
12:28h
106 godina: Najstarija korisnica Fejsbuka proslavila rođendan (FOTO)
Foto: Facebook / Edythe Kirchmaier

Bakica Edit Kirhmajer (Edythe Kirchmaier), najstarija korisnica Fejsbuka, napunila je juče 106 godina. Registrovani korisnik ove društvene mreže postala je prošle godine kada su joj prijatelji iz medicinske dobrotvorne organizacije Direct Relief na njen 105. rođendan otvorili nalog.

Ova bakica, koja je inače najstariji licencirani vozač Kalifornije i najstariji živi diplomirani student Univerziteta u Čikagu, pri prijavljivanju na Fejsbuk u samom startu nije mogla da registruje svoju godinu rođenja, 1908. Zato je rukovodiocu sajta trebalo mesec dana da proveri njenu godinu starosti i popravi kvar, što se do sada nije nikada desilo, objasnila je Keri Marej (Kerri Murray), portparolka organizacije Direct Relief.

Rođena u vreme telegrafa, Edit objašnjava da joj društvene mreže mnogo znače jer joj omogućavaju svakodnevnu komunikaciju sa prijateljima i rodbinom. Takođe, statuse na Fejsbuku koristi i kako bi podigla svest o volontiranju ne samo u okviru dobrotvorne organizacije Direct Relief već uopšte.

"Cilj mi je da moju omiljenu dobrotvornu organizaciju, Direct Relief, učinim što poznatijom", rekla je bakica za ABCNews.com.

Ova stogodišnjakinja je rekla da neguje svoje Fejsbuk odnose ali da i dalje veruje u moć olovke. Svakog utorka, 41 godinu u nazad, Edit u kancelarijama ručno sama piše pisma zahvalnosti donatorima organizacije.

Na svojoj Fejsbuk stranici ima više od 45.000 prijatelja, dok fan pejdž organizacije od prošle godine ima 150.000 lajkova. Korisnici mogu putem ove stranice da doniraju i da se prijavljuju kao volonteri.

"Nisam verovala da ćemo postići 150.000 lajkova, ali smo uspeli. I sama ovde volontiram 40 godina i to je hrana za moju dušu".

Koliko god da voli društvene mreže, za sad ne planira da se priključi Tviteru ili nekoj drugoj mreži.

"Za sada se držim Fejsbuka", rekla je ova stogodišnjakinja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs