Narodna verovanja kako da privučete novac u kuću poput magneta: Samo ujutru ovo uradite i stavite ga ovde

Naš narod verovao je da samo ako se pridržavate ovih pravila, možete da očekuje veliki priliv novca u svojoj kući.

Običaji
20:15h
Narodna verovanja kako da privučete novac u kuću poput magneta: Samo ujutru ovo uradite i stavite ga ovde
Foto: Ilustracija / Thinkstock

I dok svi vredno iščitavaju Feng šui preporuke za blagostanje, treba napomenuti da i srpska narodna baština obiluje verovanjima i predlozima kako da novac u kuću prizovemo i da ga sačuvamo.

Kako da se novac u kući odomaći? Ako ste ikada zatražili finansijski savet od nekog svog starijeg ukućanina, saznali ste da se novac prijatelju ne pozajmljuje utorkom i da ćete šefu povišicu tražiti isključivo sredom, tokom radnog dana, piše "Alo".

Takođe vam je sigurno skrenuta pažnja da bi sve poslove koji se tiču novca trebalo obavljati samo tokom jutra, jer večernje i noćne kalkulacije ove vrste vode u propast.

Novac, Dinari, pare
foto: Shutterstock

Novac u džepu

U džepove kaputa u ormaru stavite sitan papirni novac, na primer 10 ili 20 dinara, ali ni slučajno nemojte stavljati novac u probušene džepove. Komšijama nemojte pozajmljivati so ili hleb, jer će tada finansijska sigurnost preći njima. Dajte im so i hleb, nemojte da vam vraćaju. To se odnosi i na druge namirnice.

Metla sa drškom okrenutom ka podu

Dinari, Novac, Srpski novac
foto: Shutterstock

Metla u kući treba da stoji tako da joj drška bude na podu, a u najmanjem džepiću novčanika treba čuvati male novčanice. Društvo treba da joj pravi i srećna novčanica – prvi novac zarađen od nekog posla ili onaj koji vam je dao neko dobar – taj se novac nikad, ali nikad ne troši.

Kovanice

Kovanice trebate čuvati, a novčanik vam nikad ne sme biti prazan – barem par kovanica uvek morate imati sa sobom. U kući uvek mora biti jedna velika novčanica koju morate čuvati barem godinu dana, kako bi se napunila vašom energijom i počela privlačiti drugi novac.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs