posle pet godina pauze

Premijera: Pogledajte prvi novi spot Zabranjenog pušenja "Irska"

Beogradska promocija novog albuma zakazana je za 29. novembar

Muzika
12:02h Autor:
Premijera: Pogledajte prvi novi spot Zabranjenog pušenja "Irska"
Foto: Vedran Tolić

Legendarni bend Zabranjeno pušenje predvođen Sejom Seksonom snimio je video spot za drugi singl s albuma "Šok i nevjerica", a mi vam pružamo priliku da ga premijerno pogledate na našem sajtu!

Kao i uvek, Sejo Sekson i Zabranjeno pušenje bave se "našim danima" i ljudskim sudbinama i u pesmi "Irska" na satiričan način opisuju život balkanskih emigranata na "zelenom ostrvu", na kojem "nema mina, umjerena je klima i mnogo bolja plaća".

Kratki muzički film, koji nas vodi kroz ulice Dablina, jeftine sobe za iznajmljivanje i bučne irske pabove, režirao je Danilo Šerbedžija, kome je ovo treći spot za Zabranjeno pušenje, posle "Bog vozi mercedes" i "Karabaja".

foto: Vedran Tolić

"Šerbedžija iz nas izvači najbolje, pa smo i ovom prilikom pokazali da pomalo umemo i da glumimo. Sa likovima iz spota lako će se identifikovati svi oni koji su krenuli "trbuhom za kruhom", ali i oni koji o tome još samo razmišljaju, a takvih je, nažalost, izgleda sve više", kaže Sejo Sekson i najavljuje da će Pušenje posle pet godina pauze konačno objaviti svoj 11. album.

"Album Šok i nevjerica će konačno 31. oktobra biti dostupan za besplatan download na zvaničnoj web stranici benda www.zabranjeno-pusenje.com. Za tržište Srbije i Hrvatske objaviće ga izdavačka kuća Menart, a za područje BiH izdavačka kuća Tropic. Beogradska promocija zakazana je za 29. novembar, kada ćemo novi materijal predstaviti na koncertu u klubu Subeerni Centar.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs