čovek neverovatog glasa

Pevanjem se bavio da bi zavodio lepe dame: Pavaroti je od njega napravio zvezdu! (FOTO)

Kad ne peva, Andrea Bočeli (59) uživa u plovidbi i jahanju, a bavi se i humanitarnim radom. Počeo je da svira klavir kao šestogodišnjak, a nakon nesreće na fudbalskoj takmici sasvim je izgubio vid. Imao je 12 godina

Muzika
Autor:
Pevanjem se bavio da bi zavodio lepe dame: Pavaroti je od njega napravio zvezdu! (FOTO)
Andrea Bočeli, Foto: Profimedia

Malo je poznato da je pre svetske slave bio pravnik, a radeći kao advokat, paralelno je pevao po barovima. Što radi dodatne zarade, što da bi upoznao lepe dame. Sve dok mu karijera nije krenula munjevito ka tituli omiljenog svetskog tenora 1992. godine, kada ga je Pavaroti opisom “nema lepšeg glasa od Bočelijevog” preporučio rokeru Zukeru.

Italijanski dragulj Verona: Čarobni grad sa najslavnijom ljubavnom pričom! (FOTO, VIDEO)

Da ga nije čuo Pavaroti,Andrea Bočeli danas bi i dalje bio pravnik

– Odmah posle diplome na studiju prava, počeo sam da radim u struci. Prešao sam već tridesetu godinu i nakon tolikih pokušaja i snimaka koji su završili u fijokama, i brojnih zatvorenih vrata, bio sam uveren da će mi muzika ipak na kraju ostati samo hobi i da mi je suđeno da budem pravnik. Hvala Bogu, sticajem nekih srećnih okolnosti i Pavarotijevom pozitivnom mišljenju o meni, moja strast postala je moj poziv – ispričao je Bočeli za hrvatski Večernji.

Tragedija frontmena grupe ABBA: Mučan razvod i teška demencija! (VIDEO)

Danas beleži 70 miliona prodatih albuma, nosi titulu zvezde i sarađuje sa slavnim muzičarima. Najnoviji duet “Perfect Simphony” snimio je sa Edom Širanom u svom domu u Toskani.

Trauma iz detinjstva odredila sudbinu slavnog muzičara: Dugo se lečio od alkohola i droge, preoteo prijatelju ženu! (VIDEO)

Bočeli je otrkio da, kad se vrati kući s turneje u grad Forte dei Marmi, u kojem živi na obali mora u vili iz 19. veka, prvo izgrli decu i pokušava da provede što više vremena s njima.

Drugarica joj preotela muža, majka izvršila samoubistvo, bila na meti ludaka: Nesrećan život prelepe pevačice! (FOTO)

– Budući da obožavam more, letnje dane volim da provodim sa njima na svojom brodiću ploveći Sredozemljem. Često odlazimo i u Lajatiko, selo u kojem sam rođen i odrastao, u kojem imam mnogo rodbine i u kojem, uostalom, živi i moja majka. Tamo je imanje na kojem držim svoje prelepe konje – iskren je Bočeli.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs