Od cena će vam se zavrteti u glavi

Mačke plave krvi: Ovo su najlepše i najskuplje rase na svetu! (FOTO)

Nama su definitivno nedostižne

Ljubimci
Autor:
Mačke plave krvi: Ovo su najlepše i najskuplje rase na svetu! (FOTO)
Bengalska mačka, Foto: Shutterstock

Znate li koje su najlepše, a koje najskuplje rase mačaka i koje se mogu nabaviti, a koje će nam ostati samo želja?

Od nekih informacija (naročito cena) zavrteće vam se u glavi!

Među najskuplje rase mačaka na prvo mesto je stigla persijska mačka, koja potiče s Bliskog istoka. Umiljata je, mirna i blage naravi, neretko se sprijatelji s malim životinjama, papagajem ili hrčkom. Nije preterano razigrana pa je mnogi zovu salonskom mačkom, a cena joj doseže i do 5.500 dolara.

Najviše vole svoje vlasnike: Ovo su najnežnije rase mačaka!

Odmah za njom, tu je ruska plava mačka. Ima svilenkastu dlaku plavo-sive boje, smaragdno zelene oči, a uz to je vrlo umiljata i odana poput psa. Cena može da ide i do 3.000 dolara.

Britanska kratkodlaka mačka spada u nešto "jeftinije" rase mačaka. Razvila se tokom 19. veka od britanskih domaćih i farmskih mačaka. Zovu je od milja i "plišani medvedić" među mačkama, zbog njenog vrlo gustog krzna i punih obraza. Vrlo je inteligentna, tolerantna i jako dobar lovac. Idealna je za ljude koji žele mirnog kućnog ljubimca. Njena cena ide "samo" do 1.500 dolara.

Nežni divovi: 10 najumiljatijih velikih pasa na svetu! (FOTO)

Da li ste nekad čuli za savana mačku? U pitanju je hibridna vrsta nastala ukrštanjem divlje afričke i domaće mačke. Ona zahteva nekoga ko će se baviti njom, jer je po prirodi jako živahna. Dobra je skakačica, koja bez problema može sa poda da skoči na vrh vašeg frižidera. Zanimljiva je i činjenica da ova mačka ima i smisao za humor, a neke od omiljenih šala su joj skrivanje od vlasnika. Cena može da ide i do 20.000 dolara!

Ne smemo da zaboravimo ni bengalsku mačku, posebno uzgojenu rasu koja je nastala mešanjem domaće mačke i azijske leopard mačke, kojoj duguje "divlje šare" i izgled. Ova rasa nije za ljude koji žele mirnog kućnog ljubimca, jer obožava pustolovine. Ona može da proizvede zvuk sličan cvrkutu, a košta i do 25.000 dolara.

Ovo je savršeno ime za psa: Odličan opis za vašeg kućnog ljubimca!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs