Da li ste znali?

Kako vam maca poručuje da vas voli: Ovo ste sigurno barem jednom doživeli!

Niko ne može, sa stopostotnom sigurnošću, da odgovori zbog čega prave baš takve pokrete, čak i kada odrastu i odvoje se od mame
Ljubimci
17:12h Autor:
Kako vam maca poručuje da vas voli: Ovo ste sigurno barem jednom doživeli!
Foto: Profimedia

Mačke počinju sa svojim "masažama" još kao mali mačići, kada svojim šapicama pritiskaju mamine bradavice i na taj način brže istiskuju mleko. Od svojih masaža ne odustaju ni kad odrastu jer ih taj osećaj podseća na sigurnost, ljubav i maminu toplinu.

Najčešće to rade na mestima koja su im jako draga - na ćebadima, u mačjim ležajevima ili na krevetu dok leže pored vlasnika. Zadovoljstvo im je da masiraju nešto mekano, a na taj način žele i vlasniku da daju do znanja da ga vole.

Niko ne može, sa stopostotnom sigurnošću, da odgovori zbog čega prave baš takve pokrete, čak i kada odrastu i odvoje se od mame.

Jedni tvrde da to rade jer ih prerano odvoje od majke, no budući da to rade i mačke koje sa majkom žive u istom domaćinstvu, ta teorija otpada.

Drugi tvrde da su tu naviku nasledili od drevnih predaka koji su tako nameštali lišće i travu kako bi sebi i svojim potomcima napravili udoban krevet.

Mačke masiraju često pre spavanja. Neretko se dogodi da skoče u krilo vlasniku i počnu da masiraju po njegovoj majici ili pantalonama. Neke mačke uvuku kandže, dok druge lagano pritiskaju njima. Zbog toga njihovo masiranje može da bude i pomalo bolno, ali taj bol nije jak i svako može da ga izdrži.

Zato nemojte svoju macu da kažnjavate ako to radi, pošto time želi da vam kaže da ste joj jako dragi i da vas voli

Mislio je da koka sedi na jajetu: Kada se pomerila, prizor ga zapanjio! (VIDEO)

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs