Užasni uslovi

Tuga do neba: Patnja nesrećnog polarnog mede u beogradskom Zoo vrtu! (VIDEO)

Video koji vam prikazujemo zabeležila je žena koja se našla u zoo vrtu i koja je bila zgrožena okolnostima u kojima medved živi
Ljubimci
12:34h Autor:
Tuga do neba: Patnja nesrećnog polarnog mede u beogradskom Zoo vrtu! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube / ORPAK Kruševac

Ukoliko vam je ovih dana toplo i ne možete da podnesete visoke temperature, zamislite kako je tek polarnom medvedu koji živi u beogradskom zoološkom vrtu... Ako pak ne možete ni da zamislite, evo videa u kojem se vidi kako se nesrećna životinja ponaša dok živa u beogradskim termometrima ne silazi ispod tridesetog stepena!

Video koji vam prikazujemo zabeležila je žena koja se našla u zoo vrtu i koja je bila zgrožena okolnostima u kojima medved živi. Nakon objavljivanja ovog snimka oglasilo se nekoliko organizacija za zaštitu životinja iz Srbije, među kojima je i organizacija Link plus koja je danas podnela zahtev Gradskoj upravi Beograd da se odmah obustavi planirana izgradnja pingvinarijuma u zoološkom vrtu grada Beograda.

Tuga zlostavljanog psa: Prvi put osetila ljubav, nije znala šta ju je snašlo! (VIDEO)

U zahtevu je navedeno da beogradski zoološki vrt ne ispunjava uslove za držanje životinja propisane zakonom, kako u pogledu objekta, tako i u pogledu obezbeđivanja dobrobiti divljih životinja u zatočeništu. Dovođenje novih životinja, naročito onih čija prirodna staništa ne postoje u Republici Srbiji dovode do nezamislive patnje životinja, što možete da vidite na snimku polarnog medveda.

"U ranijim dopisima naveli smo sve relevantne argumente protiv uvećavanja broja životinja u postojećem objektu Zoološkog vrta grada Beograda i smatramo da je neophodno da ovom problemu posvetite punu pažnju, s obzirom da zoološki vrt neće moći da ispuni uslove ni u narednom periodu, naročito kada se ovo pitanje postavi nakon otvaranja poglavlja 27 u procesu pregovora o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji"; upozorila je organizacija Link plus.

Iz gepeka auta su dopirali čudni zvukovi: Kada su ga otvorili, zaprepastio ih prizor! (VIDEO)

Pogledajte video iz beogradskog zoo vrta:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs