Neverovatno

Pitbul, staford i rotvajler nepravedno optuženi: Top 3 najopasnije rase pasa!

Iznenađeni ovim podacima naučnici su se zapitali o čemu je reč, a onda i otkrili o čemu se radi
Ljubimci
22:18h
Pitbul, staford i rotvajler nepravedno optuženi: Top 3 najopasnije rase pasa!
Foto: Thinkstock

U poslednje vreme mnogo se govorilo o takozvanim "opasnim" rasama pasa, među kojima su se najčešće spominjali pitbulovi, stafordi i rotvajleri. Međutim, u pitanju je čista nepravda.

Prema najnovijoj naučnoj studiji objavljenoj u časopisu Applied Animal Behavior Science, procijenjeno je da su tri najagresivnije rase pasa zapravo jazavičar, čivava i Džek Rasel terijer!

Kako se objašnjava u studiji, svaki peti jazavičar pokušaće da ugrize stranca, a svaki dvanaesti bar je jednom napao svog vlasnika. Sićušne čivave su na drugom mestu ove liste. Za njih se smatra da su vrlo često spremne da napadnu nepoznate pse.

Iznenađeni ovim podacima naučnici su se zapitali o čemu je reč. Naime, problem je u tome što vlasnici ovih rasa ne prijavljuju napade svojih ljubimaca ne smatrajući ih opasnim, dok će svako na koga je iz nekog razloga "krenuo opasan pas" odmah to prijaviti.

Što se tiče uzroka ovakve prgavosti, ona leži u strahu. U pitanju su manje rase koje su plašljivije, pa napadaju iz straha da ne budu napadnute, tvrde autori.

Rotvajler spasao trudnicu od napada nožem: Uhvatio uljeza i držao ga do dolaska policije!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs