"JA SAM DRESER PASA I OVE RASE NIKAD NE BIH UZELA ZA LJUBIMCE": Imaju NAJGORU NARAV i izuzetno su teški

Pre nego što se odlučite na kupovinu svog četvoronožnog drugara dobro se raspitajte kakve karakteristike poseduje koja rasa i koliko se to uklapa sa vašim načinom života.

Ljubimci
Autor:
"JA SAM DRESER PASA I OVE RASE NIKAD NE BIH UZELA ZA LJUBIMCE": Imaju NAJGORU NARAV i izuzetno su teški
Rase pasa koje imaju ubedljivo najgoru narav, Foto: Shutterstock

Meri koja se profesionalno bavi dresurom pasa, otkriva koje rase nikada ne bi odabrala za ljubimce. Iskoristila je priliku i da obrazloži zbog čega su joj to najneomiljenije rase, piše SD.rs

Ukoliko uskoro nameravate da nabavite ljubimca obratite pažnju šta je rekla na ovu temu.

Prva rasa koju je izdvojila su čivave. Za njih kaže da ukoliko nisu dobro dresirane mogu da imaju užasan temperament. Bez adekvatne vrste treninga ovi maleni psi mogu postati izuzetno agresivni, kako prema ljudima tako i prema drugim psima.

Čivava
foto: Profimedia

Sledeće mesto na ovoj listi dele mopsi i engleski buldozi. Ovaj put razlog nije temperament, već izuzetno dugačka lista potencijalnih zdravstvenih problema koji oni mogu najčešće da imaju ili naslede.

Mops, pas, kuče, Kućni Ljubimac
foto: Shutterstock

Treće počasno mesto zauzimaju terijeri. Kako kaže Meri, za njen ukus su previše nezavisni. Teraju po svom ,svaki vuče na svoju stranu i izuzetno su lajavi psi. Svaki terijer kojeg je trenirala bio je užasno glasan i neprestanao je lajao. Prema njoj ne znaju da se poašaju u blizini drugih pasa i vrlo često započinju svađu tako da može da se desi da budu povređeni.

Džek rasel terijer, Pas, kuče, Kućni ljubimac
foto: Shutterstock

Na četvrto mesto svrstava haskije takođe zbog glasnosti i lajavosti, potsetimo se zbog vučijeg porekla imaju sklonosti i ka zavijanju. Osim toga su možda i najtvrdoglaviji psi, zahtevaju dugačke šetnje ili istrčavanja i prilikom linjanja odbacuju previše krzna.

Pas, Haski, Sibirski haski
foto: Profimedia

Poslednji na listi je bigl. Oni kao i terijeri umeju da budu previše nezavisni, što bi se reklo "na svoju ruku" takođe su izuzetno glasni psi. Dodaje da ovim psima treba konstantna mentalna stimulacija kao i da mogu patiti od problema sa zglobovima.

pas, bigl, kuca
foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs