VELIKI HOROSKOP ZA DECEMBAR 2023. GODINE: Očekuju vas turbulentna dešavanja, prekretnice a nekima se ostvaruju sve ŽELJE

Veliki mesečni horoskop za decembar 2023. godine za sve horoskopske znake.

Horoskop
20:22h Autor:
VELIKI HOROSKOP ZA DECEMBAR 2023. GODINE: Očekuju vas turbulentna dešavanja, prekretnice a nekima se ostvaruju sve ŽELJE
Foto: Shutterstock

Saznajte šta su vam zvezde pripremile za sam kraj 2023. godine.

Ovan

Ovog meseca, svesni ste svog postojanja. Ova kosmičke energije vas okružuju s optimizmom i srećom, koji vam pomažu da uspete u onome što radite. Sigurni ste u sebe, ali uprkos ovoj velikoj odlučnosti, moraćete da se borite s eventualnim problemima.

Ali, nemojte ih shvatiti negativno, jer nisu namenjene da vas učine nesrećnim. Izbegavajte da svoje ljubavi stavljate u neke komplikovane situacije, jer biste se teško izvukli nepovređeni. Ostanite posvećeni i mudri.

Uspeh i pobeda daće vam krila, dok osećate potrebu da idete dalje. Ovo stanje vas tera da gurate do vaše granice, zato što želite da se borite i budete uspešniji od drugih.

Ako su vam ambicije časne, budite oprezni i ne preterujte ako ne želite da budete u problemu. Kada su finansije u pitanju, izbegavajte nepromišljene rizike.

Bik

Počinjete mesec s osećajem lakoće, optimista ste i uzimate život u ruke na pravi način izbegavajući da upadnete u situacije koje vam mogu otežavati život. Budite opušteni, ako ste u vezi i dozvolite vašem partneru da malo poremeti vaše ustaljene navike, nemojte da mu prigovarate zbog toga.

Planete stvaraju lepe trenutke, ali nažalost i komplikovane periode s kojima morate da se izborite na najbolji mogući način po vas. Ovi uzastopni usponi i padovi mogu za vas da izgledaju porazno, toliko da ćete možda pomisliti da je vaša veza na putu opstanka. Ali budite sigurni, to se neće dogoditi.

Ako ste sami i ako želite da izbegnete da ostanete sami, onda ublažite neka svoja uverenja. Da biste izbegli razočaranje, nemojte da prkosite sudbini, ostanite smireni, što god da se dogodi. Vašim projektima je potrebno vreme da se materijalizuju.

Međutim, znajte da ovi mali zastoji nemaju za cilj da vas učine nesrećnim, naprotiv, oni vam pomažu da sve isplanirate i organizujete tako da kada dođe vreme, budete u savršenoj formi. Zato nemojte svuda videti nepogode. Ako morate da donesete odluku koja zahteva značajna sredstva, proverite sve detalje i sve pažljivo isplanirajte.

Blizanci

Ovog meseca imate utisak da ste saterani u ćošak i ovaj osećaj vas tera da se iz toga izvučete po svaku cenu. Da biste to uradili nećete birati sredstva, a neka će i biti dobra. Imaćete slobodu delovanja, što je vama vrlo bitno.

Fokusirajte se na mogućnosti koje imaju budućnost. Ako krenete ozbiljno težim putem, možda će vam biti potrebno više vremena da se ostvare, ali ćete zato zauzvrat izbeći nepotrebna razočaranja.

Ovog meseca morate dobro da razmislite pre nego što donesete odluku ili se upustite u projekat, jer možete biti vođeni iluzijama koje dovode do nevolja iz kojih biste se teško izvukli.

Uz pomoć Marsa, vaša veza može brzo ići u svim pravcima. Ovo bi moglo da vas zabavi, ali ne preterujte i sve će biti u redu.

Savet vam je da izbegavate da verujete u sve što vam se kaže. Takođe, ako nekom nešto obećavate, gledajte da to i ispunite. S finansijske strane, čeka vas borba, možda sa samim sobom – i pre nego što uzmete svoju kreditnu karticu u ruke, proverite kolike su vam finansije.

Žena, Devojka, Kuvanje
foto: Shutterstock

Rak

Ako je bilo nekih zastoja koji su vas sputavali, oni sada polako nestaju. Zahvaljujući kosmičkim energijama vi napredujete s neobičnom odlučnošću. Osećate potrebu da ostvarite sve svoje ambicije, kao i da prihvatite ono što vam je dato. U potpunosti dobijate podršku moćnih osoba.

Imate sve preduslove da uspete, ali ćete možda morati da se borite protiv samog sebe i vaših nepotrebnih sumnji. Tako da, ovog meseca, vaš uspeh leži u vašoj sposobnosti da ne dovodite u pitanje ono što ste rekli ili uradili. Venera vam obećava jake veze koje su bazirane na iskrenim osećanjima. Ipak, zbog hladnoće Merkura možete da mislite da drugi nisu toliko posvećeni kao vi, ali to je samo vaš lični utisak.

Nemojte stvarati tenziju za svaku sitnicu. Ako želite da godinu završite mirno, zaboravite na sve one stvari koje vas nerviraju. Ako ste sami, možete da upoznate ljude koji vam odgovaraju, ali da bi sve teklo kako treba, nemojte odmah tražiti dokaz o privrženosti, već budite strpljivi. Ovog meseca stekli su se svi uslovi da ostvarite svoje težnje, a i sreća vam se smeši. Ljudi će vam pomagati sa radošću.

Ne sumnjajte u svoje sposobnosti i veštine i ne odustajte kod prve prepreke. Verujte sebi i iskoristite šansu koja dolazi pred vas. Imaćete dovoljno vremena da se organizujete i razmislite o svemu. Kada su finansije u pitanju, strah da ćete ostati bez novca može da vas natera da smanjite svu potrošnju.

Lav

Dobijate blagotvorne uticaje Marsa i Sunca, čije energije kosmosa su pozitivne, srećne i iznad svega, vrlo su optimistične. Ako ste prošlog meseca bili iznervirani događajima ili drugima, dobro će vam doći. I što je najvažnije, ohrabruju vas da se fokusirate na ono što vam najviše odgovara i da prestanete da se mučite da stvari krenu napred.

Vaše ljubavi mogu dobiti neke komplikacije, ali to možete izbeći, tako što ćete prikupiti svu svoju pozitivnu energiju i iskoristiti je na dobar način.

Ovog meseca, čim vaša veza postane burna, preuzmite potrebnu inicijativu. Ako budete pozitivni, opušteni i brižni, savladaćete sitne prepreke i opasnosti koje će se pojaviti niotkuda.

Ovog meseca prepustite se sebi i ne zadržavajte se na malim zastojima. Ako smatrate da je to previše komplikovano, nemojte brinuti. Krajem godine napravite pauzu i oslobodite se pritiska koji vas remeti.

Zaboravite na neko vreme ostvarenje svojih ambicija, tako ćete ublažiti napetosti koje lebde iznad vas. Osim toga, ohrabriće vas da poduzmete pozitivne inicijative koje će rešiti situaciju koja je mesecima stajala blokirana i koja će poboljšati tok stvari.

Devica

S pozitivnim kosmičkim energijama osećate se opušteno. Imate osećaj da se razvijate u svetu koji vam odgovara i koji vas razume. Vaši odnosi s vašim voljenima temelje se na snažnim i iskrenim vezama.

Osećate da ste na pravom putu. Stoga iskoristite prilike koje su vam na dohvat ruke. Vaš napredak leži u vašoj sposobnosti da delujete uprkos preprekama. Vaše ljubavi su ugodne i stabilne. Imate osećaj da ste okruženi ljudima koji vas iskreno vole.

Nažalost, ove radosti mogu da naruše neke spoljašnje tenzije koje pokušavaju da poseju razdor. Imate izbor, možete da se suočite s njima ili ih jednostavno ignorišete.

Ovog meseca nastavljate da dajete sve od sebe i to vam dobro ide. Držite se prave strane i ne zastajte kod prve prepreke.

Žena, Posao
foto: Shutterstock

Vaga

Pozitivne i srećne energije kosmosa vas vuku za sobom. Zahvaljujući ovim dobrim kosmičkim energijama, oklevate manje nego obično i usuđujete se da donosite odluke. Osećate se srećnim u ovoj obećavajućoj klimi. Ovog meseca se fokusirajte na pozitivno raspoloženje i na one ljude koji vas ohrabruju. Neki od vas mogu biti posesivniji nego obično. Ostanite smireni dok čekate bolje dane.

Iako je atmosfera ugodna i radosna, vaš partner bi mogao da se oseti zbog nečega uvređenim. Ako jeste, približite partnera sebi još više, to će promeniti njegovo mišljenje.

Ako ste slobodni, vaš šarm može privući nekoga ko je drugačiji od vas. Pre nego što uđete u vezu, proverite je li ta osoba ona prava za vas. To će vas sprečiti da se nađete u komplikovanoj vezi iz koje biste se teško izvukli. Planete vas motivišu i čine da želite nadmašiti sebe i da preuzmete inicijativu. Odluke koje donosite donose vam sreću.

Vage ovu godinu mogu završiti na vrhu. Zato iskoristite sve što dolazi pred vas. A ako ste u nedoumici, sačekajte da budete sigurni. Razvijate se u pozitivnoj i ugodnoj klimi. Vaši kvaliteti su cenjeni i priznati i nemojte sebi dozvoliti da vas drugi obeshrabre. Kad su finansije u pitanju, ovog meseca ste posebno dobri u upravljanju njima i potrošnjom.

Škorpija

Merkur vam pomaže da promenite neke svoje misli na bolje i podstiče vas da razumete da će se razne stvari događati tokom vremena, kao i da shvatite da ne morate uništavati sve ispred sebe da biste napredovali u životu. Iskoristite vašu okolinu na pozitivan način za vaš napredak.

Nakon sušnog perioda, vaše ljubavi će početi da rastu, a neke muke iz prošlosti će nestati. Postajete voljni da ponovo volite. Osećate se spremnim za nove emocije. Postaćete šarmantna osoba kada budete u blizini drugih.

Povezan s Venerom, Merkur pokreće razgovore koji imaju za cilj da stavite vaše karte na sto i da razgovarate o zajedničkoj budućnosti. Iskoristite priliku da uverite partnera u svoje emocije, ako slučajno sumnja u njih.

Venera vas inspiriše i govori vam šta da radite, a Merkur vas vodi do onoga što je važno. Vaš posao će uskoro dobiti dugo očekivanu ekspanziju. Zato prestanite sebe da opterećujete nepotrebnim pitanjima već iskoristite ovu priliku koja vam se ukazuje.

Strelac

Kosmičke energije vam daju sredstva i šanse da ponovo krenete pravim putem vašeg napretka. Saturn je tu da vam pomogne da izbegnete da se upustite u avanture koje bi vas odvele u pogrešnom smeru.

Dakle, ako se osećate zaglavljeno, nemojte da koristite silu. Shvatite da ćete na kraju puta naići na uspeh.

Nešto vam može vratiti sećanja na prošlost koju želite da zaboravite, ali ignoriršite to i idite dalje. Krećite se kao vetar i živite kako vi hoćete. Na poslu vam može biti dosadno, ali shvatite da vam on donosi sigurnost.

Iako ste toga svesni, to vas neće sprečiti da pokušate da tražite nešto drugo. Međutim, uverite se da je ono što vam se nudi stabilno i dugoročno. Na finansijskom planu postajete ekonomičniji, jer kraj godine donosi troškove, a vi ne želite probleme u vezi toga.

Žena, Test
foto: Shutterstock

Jarac

Sreća je na vašoj strani i nameravate da je potpuno iskoristite. Međutim, tempo je manje stabilan nego u prethodnom periodu. Ovog meseca vaš napredak podržavaju Merkur i Venera, dok Merkur jača i vašu ličnost.

Povezan s Venerom, on vas ohrabruje da ojačate veze koje vas povezuju s onima koji vam mogu pomoći. Godinu završavate bez većih blokada, iako osećate da ponekad prolazite kroz trenutke neaktivnosti, ali nemojte da paničarite. Ulazite u period lagodnog života, koji inače, jako volite.

Ovog meseca ponovo imate potpunu kontrolu nad situacijom. Iako ne radite ništa posebno, drugi znaju da mogu da računatju na vas i vašu lojalnost. U ljubavi, ponovo razgovarate sa svojim partnerom o nekim planovima koji su do sad stajali po strani, a sad smatrate da je pravo vreme za njihovu realizaciju. Slobodni bi mogli da upoznaju svoju srodnu dušu, koja će čak biti očarana i pričom o vašem najnovijem poslovnom planu.

U poslu, pravite retrospektivu onoga što ste uradili u poslednje vrijeme. Ipak, napravite nekad i pauzu od posla, a pogotovo sada na kraju godine. Neki kratki periodi neaktivnosti mogu vas podstaći da napravite razne korekcije kako biste prilagodili svoju strategiju za buduće projekte. Kada je novac u pitanju, pazite da praznične kupovine ne premaše vaš budžet.

Vodolija

Imate neki čudan osećaj da, uprkos svim vašim naporima, vaši projekti ne napreduju. Ali ne brinite, Mars vam šalje pozitivne vibracije, kao i Merkur koji vas povezuju s pravim ljudima koji će pomoći u realizaciji vaših planova.

U ljubavi, ako ne želite da vaše ljubavi pretvorite u bojno polje, nemojte pogoršavati situaciju i nemojte provocirati partnera dugim odsustvima od njega. Volite da budete slobodni, ali sada to malo ograničite. Budite više kod kuće i provodite vreme s partnerom, pogotovo jer se bliže praznici koje trebate zajedno da provedete.

U finansjama, imate neka budžetska ograničenja i tražite način da ih premostite. Dok se to ne dogodi, zadovoljite se onim što imate i probajte naći zadovoljstvo i sreću u nekim drugim stvarima koje vas okružuju, koje su tu oko vas, a trenutno ih ne primećujete.

Ribe

Volja vam je u padu, ali na drugoj strani, vaša intuicija je dosta pojačana. Vaša osećanja će vam biti najbolji vodič u ovom periodu. Ako ste u vezi, imaćete podršku svog partnera, što će dovesti do veće udobnosti u vašem privatnom životu. Nemojte vašu vezu da uznemiravate sitnicama koje bi vas mogle dovesti u nevolje.

Ako zaista želite dobiti ono za čim žudite, moraćete da se i borite za to. Da biste uspeli u tome, budite uz one ljude koji vam pomažu, umesto pored onih koji vam crpe energiju.

Imate sklonost da izgubite kontrolu, ali Venera vas vraća na pravi put. Iako će biti veliko iskušenje, treba da se oduprete spoljašnjim uticajima. Dajte prednost ljudima koji realno misle.

Jupiter vam daje vremena da se organizujete, tako da nemojte paničiti više nego što je potrebno. Međutim, treba da budete oprezni prema mišljenju drugih, jer nažalost, oni imaju tendenciju da vas nateraju da napravite pogrešan izbor. Shvatite da ne morate prihvatiti mišljenje drugih, ako vam to ne odgovara, a samo da se ne biste nekome zamerili.

Odvažite se i odbijte od sebe ono što vam ne odgovara. Vaš uspeh leži u vašoj sposobnosti da ne zalutate u vašoj mašti i da odvojite realno od nestvarnog. Fokusirajte se na ljude koji dele iste vrednosti kao i vi, jer će vam uz njih biti lepo i bićete duhovno ispunjeni, a to je za vas vrlo bitno, prenosi Zadovoljna.rs

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs