ULEPŠAĆE TMURNE JESENJE DANE

Lako se neguje, uspeva baš svima: Najlepše jesenje cveće! (FOTO)

Ove biljke raskošnih cvetova se veoma lako gaje, a ulepšaće jesenje dane na pravi način

Bašta
15:30h Autor:
Lako se neguje, uspeva baš svima: Najlepše jesenje cveće! (FOTO)
Foto: Profimedia

Predstavljamo vam popularne jesenje biljke koje se relativno lako neguju, dostupne su u svakoj cvećari i cvetaju tokom cele jeseni. Ove biljke će zbog dugog perioda cvatnje ulepšati vaš vrt čak i do prvog mraza.

Ovu su najlepše sorte jesenjeg cveća:

Hrizanteme

Vrtne hrizanteme su prave kraljice jeseni. Rastu od 30 do 50 centimetara iznad zemlje, zahvaljujući čemu formiraju izuzetno lepo, simpatično žbunje. Otporne su na mraz, a za zimu je dovoljno da ih pokrijete piljevinom, kompostom ili baštenskom zemljom. Najčešće cvetaju od sredine leta, pa i do kraja novembra. Cvetovi se mogu pojaviti u različitim bojama. Odgovara im plodno, blago vlažno, toplo tlo i sunčani položaj.

foto: Profimedia

Vresak/kaluna

Vresak se uzgaja vrlo lako. Spada u veliku porodicu Heder, koja ima više od 500 vrsta. To je zimzeleno grmlje sa malim cvetovima u obliku zvona različitih nijansi. Ne zahtevaju posebnu negu i bujno cvetaju od septembra do prvih mrazeva. Mogu se saditi od ranog proleća do kasne jeseni. Vole sunčana mesta i lagana, dobro drenirana tla.

Aster

Takođe poznata kao „Lepa Kata“. Pojavljuju se krajem avgusta i cvetaju čak do novembra. Spadaju u višegodišnje biljke za koje nije potrebna komplikovana nega - stoga ih često biraju početnici vrtlari. Obično narastu do 120-150 centimetara u visinu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs