8 glavnih

Saveti za dame: Pametno sa novcem!

Godišnji finansijski cilj, ušteđen novac za crne dane, kao i pametno ulaganje, neke su od stvari kojima bi trebalo svaka žena da se vodi kada je reč o finansijama
Lifestyle
04:52h
Saveti za dame: Pametno sa novcem!
Foto: Thinkstock

Statistike su pokazale da žene zarađuju manje novca, dobijaju manje imovine u slučaju razvoda braka, a još se uglavnom one brinu o deci. Za razliku od muškaraca, svaka osma žena je siromašna. Ako želite da poboljšate svoju finansijsku situaciju, sledite ovih nekoliko saveta.

1. Pre svega morate da imate finansijski cilj. Svake godine odredite koliko novca želite da uštedite i vodite se tim ciljem.

2. Nikada ne smete da prepustite upravljanje novcem samo muškarcu. Pokušajte da budete nezavisne što se finansija tiče.

3. Ako imate mogućnost, odmah kupite sebi nekretninu, jer na taj način investirate u budućnost.

4. Osigurajte sami sebi penzioni fond, iako vam se sada čini da je to prilično daleko. Na taj način ćete biti sigurni da ćete imati pristojnu penziju.

5. Uvek morate da imate neki novac sa strane za crne dane, bez obzira na to da li vam se može desiti da ostanete bez posla ili bilo koji drugi razlog zbog kojeg biste mogle da ostanete bez finansijske pomoći.

6. Potrudite se da malo istražite tržište i da pokušate da uložite novac u nešto što će vam se vratiti. Naravno ne smete da budete brzoplete, ali isto tako ne smete da se bojite rizika, jer i same znate onu poslovicu: „Ko ne reskira, ne profitira“.

7. Ako ne možete same da rešite svoje finansijske probleme, nemojte da se ustručavate da potražite stručnu pomoć. Postoje stručnjaci koji vam mogu pomoći u sastavljanju plana.

8. Žene koje imaju više samopouzdanja imaju i veće plate. Kako biste i vi postigli da dobijete veću platu, potrudite se da budete samopouzdane.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs