Nije im lako

Svi misle da one imaju posao iz snova: Stjuardesa otkrila šta sve mora da uradi pre leta!

Ako želite da dođete do prve klase, morate da prođete kroz rigorozan trening, takođe izgled vam je u potpunosti unapred određen - od boje laka na noktima do šminke i frizure

Lifestyle
10:40h Autor:
Svi misle da one imaju posao iz snova: Stjuardesa otkrila šta sve mora da uradi pre leta!
Foto: Profimedia

Biti član posade aviokompanije Emirates smatra se glamuroznim poslom. Ali, jedna stjuardesa je otkrila šta sve treba proći da biste se tamo zaposlili, ali i kakva su stroga kompanijina pravila.

Britanka Džoana Kolins rekla je da, ako želite da dođete do prve klase, morate da prođete kroz rigorozan trening. Za prvu klasu morate da prođete edukaciju o vinima i da znate razliku među vinima, šampanjcima, viskijima i drugim pićima.

Život iz bajke najzgodnije žene pilota: Svi bi da lete sa Mišel (25), evo i zašto! (FOTO)

Džoana je otkrila i na šta mora da se pazi kada je u pitanju izgled.

"Nokti mogu da vam budu svetlo rozi ili možete da imate francuski manikir. Imamo i nekoliko crvenih lakova koje određuje posebno odeljenje. Obavezni su ruž i olovka za usne u Emirates crvenoj boji", rekla je Džoana. Senka za oči treba da bude crna ili bež, a preporučuje se i crni tuš.

Stjuardesa dobila samo jednu uniformu od kompanije: Razlog je neverovatan!

A post shared by Alexandra (@alexandra.ilies) on

Pravila postoje i za frizure. Stjuardese mogu da imaju "banana-punđu" ili običnu punđu na koju, ako žele, mogu da stave debelu crvenu gumicu za kosu. Džoana je otkrila da ona za svoju punđu koristi "krofnu gumicu" za kosu.

Ispričala je i šta treba da urade pre nego što putnici uđu u avion.

Tajni život jedne stjuardese: Dok vi spavate, u avionu se ovo dešava!

A post shared by Nasso Haymour (@nasso.hay) on

"Imamo sastanak pre svakog leta na kojem pregledavamo listu putnika, uključujući i važne osobe. Njihova imena i informacije imamo na tabletima", rekla je Džoana i dodala da tokom leta beleže informacije o putnicima, poput onoga šta vole ili ne vole, prehrambene zahteve ili svrhu putovanja.

Bajata hrana, legla zaraze: Ove stvari o avionima nikada nećete čuti od stjuardesa!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs