Zanimljivo tumačenje

Bolesti nastaju kad se ovo dogodi sa dušom: Šta telu radi nečista savest!

Postoji verovanje da svaka negativna reč, psovka i ogovaranje ubijaju ćelije tela i mozga
Lifestyle
22:20h Autor:
Foto: Thinkstock

Pročitajte zanimljivo tumačenje o tome kako bolesti nastaju kada je savest prljava, misli loše, a energija negativna:

 

Najviše bolesti nastaje jer je duša bolesna, a nju ne leči ni psihijatrija ni medicina. Telo je tromo, ali ti si čovek po svome duhu - telu možeš da kažeš da ustane, da radi, da vežba.

 

S telom smo samo u ovom, sadašnjem trenutku, s njim ne možemo otići u prošlost ili budućnost, ali s duhom možemo, možemo reći da ćemo za deset godina biti takvi i takvi.

 

Duhovna obnova samo je tebi pomoć, a nije to pomoć Bogu, duhovnom učitelju, nastavniku; to je pomoć tebi da budeš čestit, uspešan, vrhunski čovek.

 

Duhovna obnova je obnova tebe kao čoveka, obnova tvoje savesti. A šta je savest? Ona je kao tvoj dobar prijatelj, kao policajac na putu koji ti kaže da na tom mestu ne smeš da voziš više od četrdeset na sat, a ako voziš sto pedeset otići ćeš s puta, poginućeš.

 

Nikad ne uzvraćaj žalošću na žalost: Pouke ostroškog igumana vredne pažnje!

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Savest ti kaže: ne smeš psovati, ne smeš ogovarati, nemoj biti bezobrazan prema roditeljima, nemoj danas biti lenj, ustani na vreme, to je savest. I ako to uradiš, blago tebi.

 

Savest ti kaže nemoj psovati, nemoj govoriti ružne reči, danas nekoga ohrabri, govori lepe i nežne reči - kad to činiš, čitavo tvoje telo postaje zdravo. Nauka o duhovnoj obnovi, a ona je danas vrhunska nauka, kaže: "Svaka tvoja negativna reč, svaka tvoja psovka, ogovaranje, svako tvoje mrmljanje ubija ćelije tvog tela i tvog mozga."

 

Znači, kad god misliš negativno - ne mogu, ne bih - ubijaš ćelije svog mozga, postaješ nesposoban i tromiji. Seti se toga kad svojoj majci kažeš neku ružnu reč, bežiš od nje; seti se kad svom kolegi nešto opsuješ, ne možeš ga više pogledati u oči, a neće ni on tebe jer si zao čovek. A kad si zao, niko neće s tobom.

 

Savest je naš organ koji nam govori: "Čoveče, ako hoćeš da budeš srećan, govori dobre reči, ne psuj nego blagosiljaj ljude, nemoj nikad reći da ne možeš, već kaži da možeš i hoćeš.

 

Ako nešto obećate na Ostrogu, to morate da ispunite: Sveti Vasilije ne prašta tako lako!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...