Obračun sa frustracijama

35 godina radio u istoj firmi: Brutalno iskrena ispovest radnika pred penzijom!

Prvih 30 godina bilo je sjajno, ali zadnjih pet bilo je užasno, kaže Majkl, radnik u jednoj firmi
Lifestyle
07:28h Autor:
35 godina radio u istoj firmi: Brutalno iskrena ispovest radnika pred penzijom!
Foto: Thinkstock / Ilustracija

Jedan radnik koji je 35 godina radio za istu firmu, kad je došlo vreme da se penzioniše, rešio je da njegov odlazak ne prođe nezapaženo, pa je poslao brutalno iskren mejl svim zaposlenima.

Majkl Stuban, bivši 58-godišnji radnik jedne firme u Pensilvaniji, odlučio je da se obračuna s frustracijama koje je tokom godina prikupljao, a to je učinio ispunjavajući standardizovani upitnik koji se obično rešava „pro forme“, piše Metro.

Upitnik koji je inače namenjen samo službi za ljudske potencijale poslao je na mejlove oko 2000 zaposlenih u firmi, a njegova iskrenost na društvenim mrežama neke je nasmejala, druge inspirisala, a treće dobro zamislila.

„Prvih 30 godina bilo je sjajno, ali zadnjih pet bilo je užasno. Nemamo morala. Prosečni menadžer radnika uopšte ne razume, gledaju samo na sebe“, stoji u „oproštajnom“ mejlu.

„Radnici se drže u mraku“, nastavio je, a osvrnuo se i na „lažnjake“: „Svrstavaju nas u klase i govore nam da za promenu nismo politični. Poslovi i unapređenja zavise od političara – nije bitno koliko znaš, nego koga znaš. Pozicije se otvaraju za ljude koji nisu kvalifikovani. Ništa se nije promenilo, zašto se pretvarati…“

Nimalo neočekivano, njegov mejl šefovi nisu dobro prihvatili, ali ipak je dobio odgovor i to od direktora Šona Logana: „Dragi gospodine Stuban, ne verujem da smo imali prilike da se upoznamo, a nakon čitanja vašeg mejla, drago mi je da nismo“.

Dodao je da mu verovatno nije bilo toliko loše kad se zadržao 35 godina te mu, ironično ili ne, poželeo srećno penzionisanje.

Stuban je za Philadephia Daily News izjavio da je Logan promašio poentu: „Ne morate verovati, ali neko bi trebalo da proveri“, rekao je i zaključio kako „zapošljavaju ljude glupe poput kamena“.

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs