Pokušajte

10 načina da postanete srećniji: Kako zračiš, tako privlačiš!

Biti srećan znači raditi na tome da se bude srećan
Lifestyle 24.12.2016. - 16:50h Autor: bizlife.rs
Foto: Thinkstock

Sreći težimo svi, naročito u ovoj prazničnoj atmosferi koja je pred nama. Ona nije tako daleko i nedostižnost nje je više mit nego stvarnost. Zato Let’s reach success savetuje kako da postanete srećnija osoba na ovih deset načina.

 

Smejte se

 

Dok se smejemo naše lice je relaksirano i hormoni sreće se opuštaju. Nasmejane ljude svi vole,a  jedna studija je dokazala da kada vidimo da se neko smeje ili se i sami smejemo, to povećava naš osećaj sreće. Na Zapadu se primenjuju terapije lečenja smehom gde se ljudi okupljaju u velike zajednice i samo se smeju.

 

Meditirajte

 

Naučno je dokazano da meditacija povećava zadovoljstvo i pruža osećaj ostvarenosti i ispunjenosti. Bićete srećniji i prisutniji u svakom trenutku. Meditacijom preživljavamo divne trenutke. Meditacija donosi relaksaciju, povećava koncentraciju i pomaže nam da se bolje fokusiramo, donosimo odluke, razvija kreativnost i poboljšava imuni sistem.

 

Razmišljajte pozitivno u svakoj situaciji

 

Nije teško ostati smiren i pozitivan. Ne dozvolite da vas negativnost povuče na dno. Razmišljajte pozitivno i privlačite takvu energiju. Potrudite se da vidite pozitivnu stranu svega. Fokusirajte se na rešenja, a ne na probleme i sve ćete lakše prolaziti ukoliko ste uvek vedri.

 

Proveren recept: Kako da sreću prenesete na celu narednu godinu!

 

Thinkstock
Thinkstock

Promatrajte svoje misli

 

Kada god shvatite da su negativne pretvorite ih u pozitivne i lepe misli. Vežbajte ovo stalno i iznova dok ne primetite kako zaista postajete srećnija osoba.

 

Ulovite svoj hobi

 

Kada vam obaveza i rokova dođe preko glave okrenite se radu koji vas opušta i koji radite samo za sebe. Sklonite se malo od zahtevnih rasporeda i sledite svoju strast. Hobi je odličan način da odagnate stres i brige.

 

Budite prisutni

 

Ne dozvolite da prošlost utiče na vašu sadašnjost ili da upropasti vašu budućnost. Šta je bilo, bilo je … i prošlo.  Takođe nemojte mnogo da razmišljate o budućnosti. Naročito ne onoj koja je neizvesta i na koju apsolutno ne možete da utičete. Sada učinite sve što možete da vaš život bude bolji.

 

Učinite nešto za društvo

 

Kada činite nešto za druge i unapređujete društvo u kojem živite automatski se osećate svrsishodnije, ispunjenije i bolje. To je sreća.

 

Najpoznatiji ruski psiholog otkriva 10 saveta za sreću: Menjajte sebe, a ne druge!

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Naučite da praštate

 

Kada naučite da se fokusirate na tuđe greške trošite svoje dragoceno vreme i energiju koju vam crpe negativne misli. Jednostavno oprostite drugima. Ne zbog njih već zbog vas samih, kako biste se osećali neopterećujuće i srećno.

 

Ostavite ljutnju, ne ostavljajte ljude ljutim

 

Ljutnja može uticati na vas više nego bilo koja druga mentalna nestabilnost. U vašem je interesu da naučite kako da budete strpljivi.

 

Joga

 

Investirajte 10 do 15 minuta za jogu svakoga dana i unapredite svoj dan. Ona pomaže da izbalansirate svoje telo, um i disanje što će rezultirati srećnim stanjem svesti.

 

Da bi vam porodica bila srećna i zdrava: Jelka mora da stoji na ovom mestu u kući!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...