Pobedio

Preživeo razvod, bankrot i depresiju: Evo šta me spaslo!

On je shvatio da je njegovo razmišljanje o ličnom neuspehu proisteklo iz osećanja sramote, tuge i neraspoloženja
Lifestyle
20:10h Autor:
Foto: Profimedia

Kako je njegov američki san prešao u noćnu moru piše Majkl Tejlor koji je preživeo razvod, krah, oduzimanje nekretnina i izlečio depresiju.

 

Kako kaže za Pick the brain sve ovo se izdešavalo u šest meseći, a nakon toga je u potpunosti bio izolovan od sveta preživljavajući strašne poremećaje ličnosti.

 

Kako kaže najviše mu je pomogla rečenica jednog poznatog američkog filozofa i psihologa koji kaže: "Neuspeh ne postoji. Postoji samo nepostizanje željenog rezultata".

 

On je shvatio da je njegovo razmišljanje o ličnom neuspehu proisteklo iz osećanja sramote, tuge i neraspoloženja usled odvojenosti od dece.

 

Navedena rečenica mu je osvestila da sam može da promeni okolnosti u svom životu i da isto tako promeni sam život. Ovo ga je pokrenulo na dvadesetpetogodišni put upoznavanja sebe nakon čega je stao na noge i pronašao savršenu ženu za sebe sa kojom je već 14 godina. Ono što smatra najvažnijim jeste da je posle toga otkrio svoju pravu svrhu, pomaganje i podrška drugima kroz pisanje knjiga, seminare i predavanja.

 

Nikad, ali nikad ne smeš da sumnjaš u sebe: Pismo koje svaka žena mora da pročita!

 

Ovo je pet najvažnijih lekcija koje je naučio:

 

Foto: Profimeida
Foto: Profimeida

Zapamtite niste vi neuspeh, neuspeh je ono što ste uradili

 

On moli ljude da ne rade ono što je on odnosno da ne padaju u depresiju svojih grešaka i da se ne zaluđuju tugovanjem. Uvek će biti trenutaka kada ne uspevate da uradite sve što ste želeli, ali i pored toga ne znači da ste vi kao osoba loši ili neuspešni.

 

Budite spremni da preispitate uverenja koja vas deklarišu kao grešnika

 

Neke religije propovedaju da se rađamo kao grešnici u grešnom svetu. Ukoliko prihvatate ova verovanja, već u startu smatrate da nešto nije u redu sa vama. Preispitajte svoja uverenja i otarasite se socijalnih stega.

 

Prihvatite činjenicu da ste divno ljudsko biće sa neograničenim mogućnostima

 

Morate biti spremni da praštate sebi i da se stalno upoznajete kako biste razumeli svoju dušu i karakter. Prilazite doživljavanju sebe sa ljubavlju i shvatanjem da ste posebni i izuzetni.

 

Nik Vujičić, čudo od čoveka: U životu imate dva izbora - biti ogorčen ili biti bolji!

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Odvojte vreme u svakom danu da iskažete zahvalnost

 

Svakoga dana zastanite na trenutak i nabrojite pet stvari na kojima ste zahvalni. Majkl navodi da ukoliko ponavljate ovo makar 21 dan za redom, on garantuje da ćete početi da osećate promenu u svom životu. Na bolje naravno.

 

Gledajte život sa dragošću, ne sa ozbiljnošću

 

Svakoga dana se smejite i uživajte u životu. Ne sakupljajte negativnosti, naročito ne od medija. Postoji mnogo razloga da budete optimistični u životu. Nađite ono što vam donosi radost.

 

Čudan svet, ogovara te a voli, ljubi te u obraz, a mrzi te: Meša Selimović je objasnio!

Foto: Shutterstock / Ilustracija
Foto: Shutterstock / Ilustracija

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs