Postoje brojna svedočenja

Misteriozne kugle na planini Povlen: Ispunjavaju sve želje, leči bolesti! (FOTO, VIDEO)

Nadaleko čuvene povlenske kugle intrigantne su za sve širom regiona i Srbije još po jednoj svojoj misterioznoj moći
Lifestyle
19:40h Autor:
Misteriozne kugle na planini Povlen: Ispunjavaju sve želje, leči bolesti! (FOTO, VIDEO)
Foto: Youtube Printscreen / Hayat HD

U prostranim livadama planine Povlen, nadomak Valjeva, kriju se ogromne kamene kugle o čijem se neobičnom izgledu, nepoznatom poreklu i natprirodnim moćima i danas polemiše.Najviše nedoumica i nagađanja odnosi se na nastanak povlenskih kugli. Meštani planine vole da veruju da su kugle čudo prirode koje ima lekovite i čudesne moći ili da su, pak, nastale tvorevinom vanzemaljca, dok naučnici iznose neke sasvim drugačije tvrdnje.

Prema mišljenju stručnjaka, one su, dakle, nastale vulkanskom aktivnošću. Naime, u podvodnim tektonskim poremećajima koji su slični onima koji danas potresaju područje Japana, pre 150 miliona godina, kada je na području Povlena bilo more, stvorene su i ove kamene kugle.

Još jedno čudo Svetog Vasilija: Kad su je svi lekari otpisali, devojčica (6) isceljena molitvom!

Foto: Youtube printscreen / Hayat HD
Foto: Youtube printscreen / Hayat HD

Međutim, ovo objašnjenje nikako nije uspelo da pobedi mnogobrojne mitove i legende kojima meštani objašnjavaju ovu pojavu. I danas bi vam neko od ljubaznih meštana ispričao priču kako kugle simbolizuju planetarni sistem, do toga da su ih sami vanzemaljci izgradili i rasuli po gustim brdima i livadama Povlena.Nadaleko čuvene povlenske kugle intrigantne su za sve širom regiona i Srbije još po jednoj svojoj misterioznoj moći. Za njih se, dakle, veruje da poseduju lekovite moći. Mada i oko toga ima dosta sporova, pa jedni tvrde da kugle imaju energiju koja pomaže, dok dugi to smatraju za izmišljotinu.

Foto: Youtube printscreen / Hayat HD
Foto: Youtube printscreen / Hayat HD

Ipak, i dalje je popularna priča o beraču vrganja koji je probijajući se kroz često neprohodna povlenska brda osetio oštar bol u nozi. Seo je na jednu od kugli da se odmori i momentalno osetio čudno i neobjašnjivo strujanje. Bol je nakon nekoliko trenutaka i potpuno nestao. Ovakvih i sličnih priča ima na pretek.

Smatra se i da kugla ispunjava želje. Dovoljno je samo da je dotaknete sa obe ruke, zamislite želju i ona će vam se ispuniti.

Još je bolje ako se to ponovi tri puta, jer, kako kažu - "tri puta Bog pomaže".

Tri puta se digao iz ruševina, isceljuje sve bolesti vernika: Čudesni manastir Svetog Romana! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs