Neverovatno

Nećete verovati šta sve putnici zaboravljaju na kruzerima: Da ti se zavrti u glavi!

Kao i na svakom putovanju, i na ovom se dešava da iza vas ostanu naočare za sunce, kupaći kostim, peškir... Ali ne zaboravite da su putnici prekookeanskih brodova bogati
Lifestyle
03:06h Autor:
Nećete verovati šta sve putnici zaboravljaju na kruzerima: Da ti se zavrti u glavi!
Foto: Shutterstock

Kruzeri godišnje ugoste milione gostiju pa nije uopšte čudno što osoblje nađe veliki broj stvari koje su putnici zaboravili.

Radnici nekoliko kompanija odlučili su da podele s novinarima spisak stvari koje nalaze.

Predstavnik Cunrad Linea rekao je kako su radnici jednom pronašli prsten od 18-karatnog zlata star 150 godina s inicijalima putnikovog čukundeda. Prsten je vraćen vlasniku.

“Vlasnik je plakao kada smo mu rekli da smo pronašli prsten. Iako vredi blizu 2.000 evra, njemu je sentimentalna vrednost neprocenljiva”, rekao je ovaj čovek.

Neretko su pronalazili zlatne Rolex satove, zubne proteze, vibratore i druge igračke za seks. Putnici takođe zaboravljaju i novac i to velike količine, te dokumente.

S druge strane, putnici su otišli na internet i podelili svoje zabavne ili šokantne priče o stvarima koje su zaboravili na brodu ili neobičnih stvari koje nisu poneli prethodni gosti.

Na forumu CruiseCritic podelili su svoja iskustva, a među najčešćim stvarima koje zaboravljaju su mobilni telefoni, digitalni fotoaparati, cipele i ženski veš.

Zabranjeno za muškarce: Prva ženska jahta na svetu, san svake dame! (FOTO)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Od veša do dolara

"Imao sam problema sa zatvaranjem donje fioke na komodi. Napipao sam rukom iza fioke i izvukao pola tuceta ženskih gaćica. Srećom sve čisto i preklopljeno", napisao je jedna korisnik.

"Kada sam stavila kofer ispod kreveta shvatila sam da baš i nije očišćeno sve kako treba. U to sam bila sasvim sigurna kada sam ispod pronašla kondom i pelene za odrasle", napisala je jedna od putnica.

"Moj sin je jednom pronašao na sofi u baru 1.1000 dolara. Prijavili smo to, ali nismo rekli o kojoj sumi je reč. Dali smo kontakte svoje i nakon 10 dana ponovo smo otišli u kancelariju, ali niko im se nije javio. Uprava nam je rekla da zadržimo novac, ali shvatili smo da to ne možemo. Zaključili smo da novac moramo da ostavimo na brodu. Sin i ja samo obišli sve radnike i dali im napojnicu", rekla je druga putnica.

Jedan korisnik je ostao zapanjen kada je otišao u kancelariju za izgubljene stvari.

"Jedne večeri sam ostavio naočare u bioskopu, a kad sam se vratio po njih, više ih nije bilo”, piše.

"Proverio sam s osobljem i nije ih bilo. Smešna je bila gospođa koja je na pult izvadila gomilu naočara, i s dioptrijom i sunčanih pa me pitala jesu li moje među njima. Bilo ih je 20-ak pari i sve su bile s istog putovanja. Mi smo na brodu bili tek nekoliko dana", napisao je.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs