Pre nego što odete negde da jedete ili izađete u restoran, trebalo bi da pročitate ova pravila bontona za stolom, kako se ne biste osramotili.
1. Sačekajte da svi sednu i budu usluženi, pa onda krenite da jedete.
2. Pre nego što dodate so, biber i druge začine, probajte svoje jelo.
Budite ljubazan gost: Šta nikada ne treba da kažete domaćinu!
3. Uvek dodajte zajedno so i biber.
4. Nikada ne pričajte punih usta.
5. Kada imate više postavljenih kašika i viljuški, koristite pribor za jelo od najdaljeg, prema najbližeg tanjiru.
6. Sve su popularniji kineski restorani, a ako ste ljubitelj ove kuhinje treba da znate kako se koriste štapići i šta ne bi trebalo da radite s njima. Postavljanje štapića na vrh činije je vrlo nepristojno. Nikada ne treba da dodajete hranu iz štapića u štapiće. Takođe, postavljanje vaših štapića uspravno u posudi se smatra kao žrtva mrtvima.
Bonton za žene: Pravila ponašanja koja čine pravu damu!
7. Na sto ne treba da stavljate stvari koje nemaju veze sa jelom i obrokom.
8. Konobaru bi uvek trebalo da ostavite bakšiš, u iznosu od 20% od vašeg ukupnog računa.
Jako loša navika: Zašto nikako ne treba da pijete vodu tokom jela!