Lepo ponašanje

Da se ne osramotite: Pravila bontona tokom jela koja kršite, a niste ni svesni!

Pročitajte ova pravila bontona za stolom, pre nego što odete negde da jedete ili izađete u restoran
Lifestyle 09.03.2016. - 13:44h Autor: Stil
Foto: Shutterstok

Pre nego što odete negde da jedete ili izađete u restoran, trebalo bi da pročitate ova pravila bontona za stolom, kako se ne biste osramotili.

 

1. Sačekajte da svi sednu i budu usluženi, pa onda krenite da jedete.

 

2. Pre nego što dodate so, biber i druge začine, probajte svoje jelo.

 

Budite ljubazan gost: Šta nikada ne treba da kažete domaćinu!

 

 

3. Uvek dodajte zajedno so i biber.

 

4. Nikada ne pričajte punih usta.

 

5. Kada imate više postavljenih kašika i viljuški, koristite pribor za jelo od najdaljeg, prema najbližeg tanjiru.

 

6. Sve su popularniji kineski restorani, a ako ste ljubitelj ove kuhinje treba da znate kako se koriste štapići i šta ne bi trebalo da radite s njima. Postavljanje štapića na vrh činije je vrlo nepristojnoNikada ne treba da dodajete hranu iz štapića u štapiće. Takođe, postavljanje vaših štapića uspravno u posudi se smatra kao žrtva mrtvima.

 

Bonton za žene: Pravila ponašanja koja čine pravu damu!

 

 

7. Na sto ne treba da stavljate stvari koje nemaju veze sa jelom i obrokom.

 

8. Konobaru bi uvek trebalo da ostavite bakšiš, u iznosu od 20% od vašeg ukupnog računa.

 

Jako loša navika: Zašto nikako ne treba da pijete vodu tokom jela!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...