Jeziva ispovest

Pakao novinarke: Silovana 460 dana, a onda je doživela nešto neverovatno! (FOTO, VIDEO)

Torturu koju je ova kanadska novinarka preživela je teško i zamisliti, a ono što je najšokantnije u celoj priči je njena nedavna izjava da je svojim otmičarima sve oprostila
Lifestyle
12:04h
Foto: Profimedia

Amanda Lindhaut je kanadska novinarka koja je svojevremeno provela 15 meseci u zarobljeništvu u Somaliji. Torturu koju je preživela teško je i zamisliti, a ono što je najšokantnije u celoj priči je njena nedavna izjava da je svojim otmičarima sve oprostila i da je sa njima u kontaktu preko Fejsbuka.

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Svoja iskustva pretočila je u knjigu koja opisuje događaje iz 2008. godine kada je ova novinarka, zajedno sa australijskim fotografom, oteta u blizini Mogadiša, glavnog grada te afričke zemlje. U zarobljeništvu je provela 460 dana, a preživela je samo zahvaljujući konceptu "kuće na nebu" koja joj je bila utočište u najtežim trenucima zlostavljanja.

 

Modrice otkrile mračnu tajnu: Vređao me, tukao i silovao, evo zašto sam ostala sa njim! (FOTO)

 

"Abdulah me je silovao, trpela sam strašne bolove, pokušavala sam da se odbranim i onda sam doživela nešto neverovatno. Bilo je to vantelesno iskustvo. Videla sam sebe odozgo", kaže Amanda. Novinarka dalje navodi da je to bio trenutak kada je doživela prosvetljenje i shvatila da je jedina stvar koju njen mučitelj poznaje nasilje, prenosi The star.

 

"Moji otmičari su proizvod rata i njih je rat oblikovao. Ta spoznaja mi je pomogla da izdržim. Shvatila sam da su i oni ljudska bića sa sopstvenim traumama i potresnim pričama. To nikako ne znači da su nevini, ali činjenica je da su proizvod kulture nasilja."

 

U svojoj knjizi "Kuća na nebu" Lindhaut je ispričala i kako je uspela da se dokopa slobode. Naime, njena porodica je uspela da dođe do pregovarača koji je uspeo da se nagodi sa otmičarima i isposluje oslobađanje novinarke i fotografa u zamenu za 600.000 dolara. Konačno su pušteni na slobodu u novembru 2009. godine.

 

Stravična statistika: Svaki treći muškarac bi silovao ženu kada ne bi bilo posledica!

 

Amanda Lindhaut nakon oslobađanja, foto: Profimedia
Amanda Lindhaut nakon oslobađanja, foto: Profimedia

Ubrzo nakon oslobađanja ona je osnovala fondaciju čiji je glavni cilj unapređenje kvaliteta života žena u Somaliji i Keniji. Vest o njenom humanitarnom projektu je dospela i do njenih otmičara, pa joj je jednog dana na Fejsbuku stigla poruka u kojoj jedan od njih hvali njen rad sa mladim Somalijkama.

 

"To da su moji nekadašnji mučitelji svesni posla kojim se trenutno bavim i toga da nisu uspeli da me slome, za mene je najbolji osećaj zadovoljene pravde", završila je Amanda.

 

Silovana 43.000 puta: Jeziva ispovest devojke (23) o trgovini ljudima! (FOTO)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...