Držite jezik za zubima

5 najgorih rečenica koje možete da kažete dragoj osobi: Ovo nije uteha, bolje ćutite!

Iz dobre namere često nesvesno izgovorimo pogrešnu rečenicu u pogrešno vreme i povredimo dragu osobu
Lifestyle 04.12.2015. - 13:24h Autor: Zadovoljna.hr
Foto: Shutterstock

U situacijama kada nam se dragi ljudi poveravaju o svojim problemima koji ih muče, želimo da im pomognemo i nekako ih utešimo, ali često to uradimo potpuno pogrešno i nesvesno ih još više rastužimo.

 

Tačnije, iz dobrih namera izgovorimo pogrešnu rečenicu u pogrešno vreme, a ovih pet su definitivno nešto najgore što možete da kažete dragoj osobi!

 

1. U depresiji si? Razvedri se! Reći duboko nesrećnoj osobi da stavi osmeh na lice može da ima potpuno suprotan efekat - osoba će se osećati još gore. U takvim situacijama jednostavno morate da slušate sagovornika, jer im vaša pažnja može značiti više od pokušaja da ih utešite. Sigurno ti je teško je rečenica koja će na pravi način pokazati da razumete kroz šta osoba prolazi.

 

Rasplakala svet: Usvojila 4 devojčice preminule drugarice! (FOTO)

 

 

2. Dobila si otkaz? Ma dobro, bar ćeš se malo odmoriti. Osobe koje su upravo dobile otkaz sigurno neće uplatiti odmor na egzotičnoj destinaciji ili sedeti kod kuće gledajući televiziju, već će razmišljati o nadolazećim računima i pronalasku novog posla. Stoga je bolje ne spominjati da će imati višak slobodnog vremena, jer to znaju i sami. Kada vam prijateljica kaže da je dobila otkaz, izvedite je na piće. Pokušajte da joj skrenete misli sa otkaza, relaksirate je i ne zaboravite da joj kažete da može da računa na vas, bez obzira na sve.

 

3. Uginuo ti je pas? Nabavi novog. Svaki vlasnik psa reći će vam da nije lako zameniti ljubimca kojeg su izgubili, jer su psi osetljiva i nezamenjiva bića, a svaki je jedinstven u načinu na koji se uvuče u naša srca. Naravno, ovo važi i za ostale kućne ljubimce. Takav gubitak će svaki vlasnik preboleti na svoj način i svojim tempom, pa mu nemojte sugerisati da odmah nabavlja nove ljubimce. Radije ih podstaknite da vam pričaju o svom ljubimcu i prisete se lepih trenutaka koje su sa njima delili.

 

Prizor koji mami suze: Siroče valabija grli jedinog prijatelja! (FOTO)

 

 

4. Zašto si na dijeti? Pa uopšte nemaš višak kilograma. Ovu rečenicu smete da kažete samo osobi koja zaista nema problema sa kilogramima, a bespotrebno pokušava da ih skine. Međutim, nikada je nemojte izgovoriti onome ko se stvarno bori protiv viška kilograma koji ugrožava njihovo zdravlje. Takvim osobama treba vaša podrška tokom dijete i podsticaj da istraju u mršavljenju, a ovakav komentar za koji mi mislimo da je kompliment, zapravo će ih obeshrabriti na dobrom putu.

 

5. Sve se dešava sa razlogom. Rečenica za tešenje broj 1, primenjiva u apsolutno svakoj prilici! U pitanju je kliše kojim često pokušavamo da olakšamo razne neprijatne situacije, ali to ne uspevamo jer ta rečenica jednostavno ne pruža utehu i prazna je.

 

Ceca grli Isidoru Bjelicu: Pravi prijatelj je tu kad ti je najteže! (FOTO)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...