Neočekivani obrt

Od okorelog ateiste do vernika: Dva pitanja mu promenila život! (FOTO, VIDEO)

Autor brojnih knjiga koje osporavaju religiju bio je idol svim svetskim ateistima, ali se onda dogodilo nešto neočekivano
Lifestyle
17:06h Autor:
Od okorelog ateiste do vernika: Dva pitanja mu promenila život! (FOTO, VIDEO)
Foto: Wikipedia

Bio je "ikona ateizma", a onda se preobratio zbog pitanja jednog religioznog naučnika.

Doktor Entoni Flu, profesor filozofije na najpoznatijim svetskim univerzitetima, autor brojnih knjiga koje osporavaju religiju, od kojih je najpoznatija "Bog i filozofija", bio je idol svim svetskim ateistima, bio je iza svakog kluba ateista osnovanog u savremenom svetu… Ali onda se dogodilo nešto neočekivano.

Njegova religija je ljubaznost: Jedan dan u životu Dalaj Lame!

Na jednoj debati s religioznim naučnikom doktor Flu je iznosio svoje poznate ateističke argumente. Ovaj religiozni naučnik uputio je Fluu pitanje, odnosno dva.

"Gospodine Flu, ja u ruci držim Bibliju. Gde je nastala ova knjiga?"

Doktor Flu je odgovorio: "Nastala je u štampariji, naravno."

"U ovoj knjizi se nalazi informacija, što znači da je knjiga nastala u umu pisca, a ne u štampariji. Slažete li se?" odgovorio je i upitao ga naučnik.

Ovo nije bajker kriminalac: Sveštenik telo prekriva tetovažama da bi bio bliže Bogu! (FOTO, VIDEO)

Doktor Flu se složio: "Da, u pravu ste, ta knjiga je nastala u umu pisca." A onda je usledilo drugo pitanje na koje doktor Flu nije znao odgovor.

"Gospodine Flu, pošto svi živi organizmi imaju u sebi vrlo složenu informaciju, zapisanu u genima, u čijem umu je nastala ta informacija?"

Zaćutao je i nakon nekog vremena okrenuo na drugu temu… Pitanje je ostalo neodgovoreno, što je šokiralo njegove pristalice. Tokom devet meseci nakon rasprave, doktor Flu je razmišljao o pitanju na koje nije znao odgovor. Njegov moto, kojem je učio studente tokom više godina, glasio je: "Treba slediti činjenice bez obzira na to kuda te one odvedu."

U ovih 7 reči krije se tajna ispunjenog života!

Činjenice su Flua dovele do zaključka koji je šokirao brojne. Pred kamerama je doktor Flu izjavio: "Dame i gospodo, poštovani prijatelji, sazvao sam ovu konferenciju za štampu da vas obavestim da sam postao religiozan.

Pod pritiskom jasnih i nedvosmislenih naučnih činjenica morao sam prihvatiti da Bog postoji. U najnovijem izdanju moje knjige "Bog i filozofija" pisaće da su sva moja dosadašnja dela pobeđena."

Sve pohvale za časno prihvatanje poraza bez ega, danas je to retkost!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs