Pogledajte bolje u svoju dušu

Šta tražite, to ćete i naći: Pčela i u smeću pronađe cvet i nektar!

Koliko god neko bio loš, zao ili pokvaren u ovom svetu, sveta osoba uvek može da nađe nešto dobro u njima
Lifestyle
20:02h Autor:
Šta tražite, to ćete i naći: Pčela i u smeću pronađe cvet i nektar!
Foto: Shutterstock

Pčela leti sa cveta na cveta i iz njega pije samo slatko, nektar, samu srž, bez da je cvet uznemiren. Kad završi s jednim, odlazi do drugog cveta i tamo takođe traži samo nektar. Možemo puno da naučimo od pčele. Pčela nas uči umeću prevladavanja grešaka u drugima. Pčela traži cveće čak i na mestu punom smeća. Ne obraća pažnju na svu okolnu prljavštinu, već nađe i najmanji cvet usred tog smeća i iz njega pije nektar. Jedna od odlika "duhovne" ili svete osobe je da je odustala od sklonosti traženja mana u drugima.

Da li ste magnet za budale, novac ili zgodne žene: Privucite obilje u život!

Koliko god neko bio loš, zao ili pokvaren u ovom svetu, sveta osoba uvek može da nađe nešto dobro u njima. Ona veliča tu dobru odliku stotinu i hiljadu puta i jednostavno leti preko svega što ne pruža nektar, baš kao i pčela.Živimo u dobu u kojem ljudi vrlo brzo vole da kritikuju, pronalaze greške, tračare i uživaju u glasinama o tuđim greškama.

Ali, sveta osoba zna da, kao što je Isus Hristos opisao u Bibliji: "Tražite i naći ćete", ako ste u potrazi za nektarom, nektar ćete i pronaći. Ako ste u potrazi za greškama, propustima i ostalim odvratnim stvarima, onda je to sve što ćete da vidite. Na primer, mesečina svake noći predivno zrači svojim osvežavajućim, umirujućim zracima. Samo će budala da pogleda u Mesec i da osudi jer ima toliko pega na sebi. Onaj ko je poput pčele nije zabrinut zbog pegama. Pčela je samo u potrazi za nektarom.

Dakle, sveta osoba uvek treba da traži dobro u drugima. Čak i ako postoji samo jedna malena iskra dobroga u nekome, sveta osoba želi da rasplamsa tu iskru i da je učini da raste dok ne bljesne i proguta sve loše osobine.

Privucite bogatstvo pomoću Feng Šuija: Zelena i ljubičasta za više novca

Možemo nešto da naučimo i od muve. U ovom svetu možemo da naučimo lekcije iz dobrih i loših stvari. Muva nije zainteresovana za cvet. Ako je vaše telo vrlo zdravo, ali imate samo jednu malu posekotinu koja je zaražena, muva će da pronađe to mesto i da se hrani zaraznim gnojem. Ona ne mari za zdrave delove. Ona je jednostavno u potrazi za gnojem. To je život muve.

Koliko muha vidite da piju nektar iz cvetova, a koliko pčela nalazite da jedu gnoj? Dakle, onaj ko ima mentalitet muve je uvek u potrazi za gnojem u drugima, uvek brzo pronalazi mane, kritikuje, osuđuje, kako bi raspravljao o odvratnim glasinama.

Da li se prepoznajete: Ovo su navike izuzetno osetljivih ljudi!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs