Spasite se na vreme

U raljama otrovnog prijateljstva: Uđu nam pod kožu i uništavaju život!

Jasno je da su prijatelji blago koje je svima potrebno, ali ponekad među onima koji se nazivaju najboljima ima i takvih koji nikako ne utiču pozitivno na nas
Lifestyle
19:54h Autor:
U raljama otrovnog prijateljstva: Uđu nam pod kožu i uništavaju život!
Foto: Shutterstock

Svi ih imamo - svojim šarmom, pameću i harizmom oni nas naprosto opčine, uvuku nam se pod kožu i ušetaju u naš život. U početku smo toliko oduševljeni što ih možemo nazvati svojim prijateljima, da i ne primetimo da su nam život pretvorili u pozornicu na kojoj neprestano igraju neke svoje drame.

Jasno je da su prijatelji blago koje je svima potrebno, ali ponekad među onima koji se nazivaju najboljima ima i takvih koji nikako ne utiču pozitivno na nas. Naprotiv, oni uvek traže previše, a gotovo nikad ne daju ništa zauzvrat, kritikuju nas, emocionalno i energetski nas iscrpljuju, jednostavno - čine nas nesrećnim i slabim.

Loše vam se piše: Ako ste neki od ova 3 horoskopska znaka, pazite se!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

U njih se ne možete pouzdati, stvaraju vam stres. Imate li možda nakon svakog susreta osećaj da ste iscrpljeni, neko vas zove samo kad treba uslugu ili rame za plakanje - oprez, možda ste u raljama otrovnog prijateljstva.

Prijateljstvo nije odnos u kojem jedna osoba dobije sve što treba, a drugu ni ne upita kako se oseća. Prijatelji uveliko utiču na sva životna područja, od karijere do ljubavi i zdravlja, a otrovna prijateljstva mogu učiniti da počnete da sumnjate u sebe, da se osećate jadno i “prebijeno” a da ni sami ne znate zašto.

Rasturačica prijateljstava: Evo šta je Joko Ono uradila! (FOTO)

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ako primećujete da se razgovori uvek vrte oko njih, a nikad oko vas, to je znak za uzbunu.

Ljudi koji imaju negativne bliske odnose imaju veću šansu da obole, pokazalo je dvanaestogodišnje istraživanje na 10.000 ispitanika objavljeno na Empowher.com.

U simptome toga da imamo posla sa “toksičnim prijateljima” nakon nekog vremena počnu da se ubrajaju umor, slabljenje imuniteta, vrtoglavica, glavobolja, ponekad čak i demencija.

Kanje Vest: Prijatelji su mi okrenuli leđa zbog Kim

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs