Pročitajte

Nepotreban teret: Mudra priča koja će vam promeniti život!

Mudrost nema veze sa godinama jer sa 30 godina možete biti mudriji od 60-godišnje osobe
Lifestyle 25.05.2015. - 17:02h Autor: izreke-citati.com
Foto: Thinkstock

Mudrost nema veze sa godinama. Možete biti mudri sa 30, čak i mudriji od osobe stare 60 godina. Životno iskustvo i različite životne okolnosti ne doprinose značajnije mudrosti.

 

Pročitajte inspirativnu priču o nepotrebnom teretu koja će vam promeniti život.

 

Poštujte sebe, naučite lekciju, ispravite grešku: Dalaj Lamina pravila za dobar život!

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

 

Pitao je učenik učitelja: "Tako si mudar, uvek dobro raspoložen, nikada se ne ljutiš…Pomozi mi da i ja postanem takav".

 

Učitelj je pristao i zamolio učenika da donese krompir i jednu providnu kesu.…"Kada se na nekoga naljutiš i sakriješ svoju uvređenost, uzmi jedan krompir, pa sa jedne njegove strane napiši svoje ime, a sa druge ime čoveka sa kojim si se posvađao, a onda stavi krompir u kesu", reče učitelj.

 

Otvoreno pismo Meril Strip: O ovome više ne želi da ćuti!

 

"I to nije sve, potrebno je da uvek sa sobom nosiš tu kesu i svaki put kada se osetiš uvređeno da u nju staviš krompir", dodao je on.

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

 

Učenik je pristao. Prošlo je neko vreme. Kesa se punila krompirima i postala prilično teška. Bilo je vrlo nezgodno stalno je nositi sa sobom. Krompiri koji su prvi stavljeni u kesu, počeli su da se kvare. Neki su proklijali, a neki istrulili i širili neprijatan miris. Učenik je došao kod učitelja i rekao: "Nemoguće je ovo nositi sa sobom. Prvo, kesa je suviše teška, a drugo, krompir se pokvario. Predloži nešto drugo", ljutito je odgovorio učenik.

 

Mudre reči indijanskog poglavice: Ako zaprljate krevet, probudićete se u smeću!

 

Ali učitelj je odgovorio: "To isto dešava se i u tvojoj duši. Kada se na nekoga naljutiš, uvrediš, u tvojoj duši se stvara težak kamen iako ti to odmah ne primećuješ. Zatim kamen postaje sve veći. Postupci se pretvaraju u navike, navike u karakter, koji rađa poroke koji zaudaraju. I na taj tovar lako bi zaboravili da nije suviše težak da ga stalno nosimo sa sobom. Dao sam ti mogućnost da posmatraš ceo taj proces sa strane. Svaki put kada odlučiš da se uvrediš ili da nekome naneseš uvredu razmisli da li ti je taj kamen potreban", objasnio je učitelj.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...