Znanje je moć

U ovih 7 reči krije se tajna ispunjenog života!

Kada širom otvorite svoje srce, dobijate mogućnost da uplovite u reku života, a kuda će vas ona odvesti, nikad se ne zna
Lifestyle 27.04.2015. - 12:04h Autor: Stil
Foto: Shutterstok

Autror bestselera "Njujork Tajmsa" T. A. Baron potrošio je decenije u stvaranju magične slike čarobnjaka Merlina, i delio njegove mudrosti sa decom i mladima širom sveta putem 12 knjiga o pomenutom junaku.

 

Na osnovu odlomaka iz njegovih knjiga, napravljen je spisak od sedam "magičnih" reči koje čuvaju ključ za srećan i ispunjen život i plus jedna koja obuhvata sve zajedno, prenosi Hafington Post.

 

1. Zahvalnost
Kako bismo se osećali potpuno živim, potrebno je da budemo istinski zahvalni - na svakom udahu, svakom novom danu, svakoj osobi koju volimo i koja nas voli, svakoj pesmi koju pevamo. Jedino tako ćemo naučiti da cenimo svaku šansu koja nam se ukaže i blagoslov koji nam se pruža.

 

7 izvora loše energije u vašem životu: Nema promene dok ih se ne rešite!

 

 

2. Hrabrost
Živite život punim plućima! Budite radoznali, istražujte, volite najdublje što možete, trčite najbrži i hodajte najsporije.

 

3. Znanje
Postoje dva univerzuma koje svako odnas treba da istraži: onaj u nama i onaj izvan nas. A, najbolje od svega je to što samo od nas zavisi koliko daleko ćemo otići i šta ćemo otkriti. Znanje je moć!

 

 

4. Vera
Pratite svoja uverenja, kao što reka prati more. Verujete i mislite pozitivno. Ukoliko zaista duboko verujete u sebe, i u to da će sve biti u redu, ne treba vam niko drugi da vam to i potvrdi.

 

5. Radoznalost
Radoznalost je osobina deteta. Osobina koja otvara vrata mašti, a ona potom ostvara ulaz u jedan sasvim novi svet - svet zahvalnosti, kreativnosti i ispunjenja.

 

Svi grešimo, ali malo ko uči iz svojih grešaka: 5 navika srećnih žena!

 

 

6. Velikodušnost
Velikodušnost nije davanje drugima ono što oni žele. Umesto toga, ono podrazumeva davanje onoga što i sami sebi želimo. Velikodušnost podrazumeva empatiju. Darovanje je samo fizički apekt onoga što se prethodno dešavalo. Ono je vidljivi rezultat nevidljivog poklona od srca.

 

7. Nada
Nada podrazumeva i hrabrost. Pogotovo u današnje vreme kada toliko ružnih i loših stvari pravi senku na sve one lepe sitnice koje život znače. Nada nam pomaže da se vratimo na pravi put kada nam je to najpotrebnije. Nadajte se, i ne odustajte.

 

Seoska narodna verovanja: Životinje koje slute i donose nesreću!

 

Na kraju, reč koja svojom širinom značenja podrazumeva i obuhvata sve gore navedene pojmove, a to je ljubav! Ljubav je pozivnica, nije naređenje.

 

Kada širom otvorite svoje srce, dobijate mogućnost da uplovite u reku života, a kuda će vas ona odvesti, nikad se ne zna.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...