Obratite pažnju

12 zakona karme: Uzmite život u svoje ruke!

Kako biste prestali da se bojite karme i počeli da razumete svet reinkarnacije, potrebno je da poznajete karmička pravila
Lifestyle
13:56h Autor:
Foto: Thinkstock

Šta je karma? Reč karma je sanskrtskog porekla i označava akciju. Ona je ekvivalent Njutnovom zakonu koji kaže da "svaka akcija mora da ima reakciju". Kada mislimo, govorimo ili delujemo, mi iniciramo silu koja će da ima odgovarajuću reakciju. Ova povratna sila može da bude modifikovana, promenjena ili sprečena, ali većina ljudi nije u stanju da je neutrališe. Taj zakon uzroka i posledice nije neko kažnjavanje, već postoji zbog učenja i razvoja.

 

Karma utiče na ljubav: Zašto nas uvek privlače iste osobe?

 

Osoba ne može da pobegne od posledica svojih dela, ali će im podleći tek kada uslovi potpuno sazreju. Ignorisanje ovog zakona ne donosi nikakvu korist. Kako biste prestali da se bojite i počeli da razumete svet karme i reinkarnacije, potrebno je da poznajete karmička pravila.

 

1. Veliki zakon - Kako si sejao, tako ćeš i žnjeti

 

Ovo je takođe poznato i kao zakon "Uzroka i posledice". To znači da šta god pošaljemo u Svemir, to će nam se i vratiti. Ako želimo sreću, mir, ljubav, prijateljstvo … onda mi treba da budemo srećni, miroljubivi, puni ljubavi i prijateljski nastrojeni.

 

2. Zakon kreacije - Život se ne događa sam od sebe, on zahteva naše sudelovanje

 

Mi smo jedno sa Svemirom, iznutra i spolja. Šta god nas okružuje, govori nam i o našem unutrašnjem stanju. Budite svoji, okružite se onim što želite da bude prisutno u vašem životu.

 

Karmički horoskop: Vage treba da porade na inicijativi, Lavovi ne smeju da omalovažavaju slabije!

 

3. Zakon poniznosti - Ne možete da promenite nešto ukoliko ne naučite da prihvatite

 

Ono što odbijate da prihvatite, istrajavaće, ići će i dalje za vama. Ako je ono što vidite neprijatelj, ili neko s osobinama koje smatrate negativnim, onda vi sami niste fokusirani na viši nivo postojanja.

 

4. Zakon razvoja - Gde god da odeš, tamo si ti

 

Da bismo rasli u Duhu, mi smo ti koji moramo da se promenimo, a ne ljudi, okruženje i okolnosti oko nas. Sve što imamo u svom životu smo mi sami, i samo nad sobom treba ostvariti kontrolu. Kada promenimo sebe iznutra, tada naše srce i čitav život prate tu promenu.

 

5. Zakon odgovornosti - Kada god se pojavi nešto loše u mom životu, tada postoji nešto loše u meni samom

 

Mi smo odraz onoga što je oko nas i ono što je oko nas odraz je nas samih. To je univerzalna istina. Moramo da postanemo odgovorni za svoj život.

 

Najmoćnija biljka Indije: Nabavite bosiljak što pre!

 

6. Zakon povezanosti - Čak i kada nam se čini da je ono što radimo bezvredno, vrlo je važno da to uradimo kako treba jer je sve u Univerzumu povezano

 

Svaki korak vodi ka narednom. Mora prvo da se započne s nečim da bi se na kraju uradila cela stvar. I prvi i poslednji korak imaju istu važnost, jer su oba potrebna da bi se zadatak obavio. Prošlost – sadašnjost – budućnost, sve je povezano.

 

7. Zakon fokusa - Ne možete da razmišljate o dve stvari istovremeno

 

Kada je naš fokus na duhovnim vrednostima, onda nećemo imati niže porive, poput pohlepe, požude ili besa.

 

8. Zakon davanja i gostoprimstva - Ako verujete da je nešto istina, onda ćete povremeno u životu biti pozvani da demonstrirate tu određenu istinu

 

U tim trenucima ono što smatramo da smo naučili, pokazujemo u praksi.

 

Svi grešimo, ali malo ko uči iz svojih grešaka: 5 navika srećnih žena!

 

9. Zakon sada i ovde – Ukoliko previše gledamo u prošlost, propuštamo da budemo sada i ovde

 

Stare misli, stari šabloni ponašanja, stari snovi… sprečavaju nas da imamo nove.

 

10. Zakon promene – Istorija se ponavlja sve dok ne naučimo lekcije koje su nam potrebne da bismo promenili svoj put

 

11. Zakon strpljenja i nagrade – Svaka nagrada zahteva početni trud

 

Nagrade koje imaju trajno delovanje zahtevaju strpljenje i stalni trud. Prava radost nastaje kada radimo ono što treba da radimo i puštamo da nagrada sama dođe u svoje vreme.

 

12. Zakon značaja i inspiracije – Uvek vam se uzvraća ono što ste uneli u nešto

 

Prava vrednost nečega je direktan rezultat energije i namere koji su uloženi u to. Svaki lični doprinos je istovremeno i doprinos Celini. Dela kojima nedostaje svetlosti nemaju uticaj na Celinu. Dela koja u sebi sadrže ljubav, unose život i inspirišu Celinu.

 

5 pitanja koja će vam poboljšati život: Setite ih se na kraju dana!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...