Pronađite smisao

3 koraka do trajnog blagostanja: Ne mučite sebe ovim pitanjima!

Mnogi ljudi loše se osećaju jer rade posao koji ne vole ili ne pronalaze smisao života, a rešenje se nalazi u jednostavnim odlukama
Lifestyle 12.02.2015. - 10:35h Autor: bizlife.rs
Foto: Shutterstock

Šenon Kajser, životni trener i autor tekstova na temu sreće, života i putovanja, kaže da pronalaženje istinske sreće iziskuje akciju, spremnost, rizik, strast i žrtvu. Nije uvek lako i jednostavno, potrebno je preći mnogo stepenica do cilja, ali ukoliko dosegnete ono čemu težite - bićete u trajnom blagostanju.

 

7 znakova otkrivaju da li ste psihički stabilni: Ne bežite od promena, ne zavidite drugima

 

Saznajte koja su to tri koraka do ispunjenog života:

 

1. Više akcije

 

Umesto da razmišljate o akciji, pređite na realizaciju. Ne mučite sebe pitanjima: “Da li će ovo uspeti?”, “Da li da probam?”, “Šta ako mi se ne dopadne?”... Razmislite šta želite, zacrtajte cilj, preduzmite korake do njega i pokrenite se jer od razmišljanja nemate ništa.

 

2. Mislite srcem, a ne glavom

 

Samo instinkti i želja odvešće vas na pravo mesto. Preispitajte sebe šta je ono što volite da radite, a ne šta je ono što bi trebalo, šta morate, šta se od vas očekuje, šta se dobro plaća... Naravno da su novac i sigurnost u poslu izrazito bitni, ali ako radite nešto što ne volite - ne samo što to neće potrajati, već će negativno uticati na ostatak vašeg života. Nađite način da stvorite biznis od onoga što volite i posvetite se tome sa strašću, jer se to uvek prepozna i isplati.

 

Da li upijate negativnu energiju od drugih: 8 načina da se očistite od loših emocija!

 

3. Prestanite da razmišljate o samo jednom načinu života koji vam je suđen

 

"Traženje samo jedne stvari u životu razlog je zašto se osećamo kao da nešto nedostaje", kaže Kajser, i dodaje: “Pogledajte mene! Imam šest različitih zanimanja - životni trener, novinar, govornik, nastavnik, mentor i dizajner, i svaki od ovih poslova mi donosi zadovoljstvo. Ali, nijedan samo po sebi nije svrha, već strast. Kada vodite živote shodno svojim strastima, zapravo živite ispunjen smisleni život”.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...