Zamislite obrok koji ne počinje glađu, već znatiželjom. Jelo koje ne odgovara samo na pitanje "šta ćemo danas da jedemo", već ga postavlja iznova i iznova, preispitujući granice poznatog. Takva je molekularna kuhinja – precizna, hrabra, inovativna. A kada se njeni principi spoje s duhom promene koji donosi novi IQOS asortiman, dobijamo iskustvo koje se ne zaboravlja.

Cilj molekularne kuhinje je da se transformišu sastojci, koristeći različite tehnike, kako bi se dobili novi oblici, teksture i ukusi hrane, često neočekivani. To je otvaranje uma za nove stvari koje nas vode ka boljim izborima.

vecera (6).jpg
Foto: BostjanPivk/BAMM-BAMM d.o.o.

Molekularna kuhinja se ne bavi samo "modernim tehnikama" poput sferifikacije i pena, već i proučavanjem fizičkih i hemijskih svojstava sastojaka i njihovih promena tokom procesa kuvanja.

Inspirisani najnovijim dodacima u okviru IQOS ponude, nastali su jedinstveni recepti koji će se naći u knjizi molekularnih recepata, publikaciji koja će biti dostupna isključivo IQOS potrošačima širom Srbije – u IQOS Buticima i pažljivo odabranim restoranima. Ova knjiga ne predstavlja samo zbir ukusa, već manifest nove kulinarske filozofije u kojoj se inovacija doživljava svim čulima.

vecera (7).jpg
Vladimir Kučera Foto: BostjanPivk/BAMM-BAMM d.o.o.

Autor knjige je Vladimir Kučera, kuvar i osnivač beogradskog restorana Delirium Silence, jednog od najautentičnijih glasova nove gastronomske scene u regionu. Kučera, školovan i oblikovan u Parizu, kroz rad u čuvenim mišelinskim restoranima poput Aux Lyonnais i Terroir Parisien, doneo je u Beograd filozofiju u kojoj je svaki sastojak poziv na dijalog, a svaki tanjir priča koja se doživljava – ne samo jede.

Njegov restoran nije klasično mesto – Delirium Silence otvoren je svega nekoliko dana u nedelji, večere se rezervišu i po mesec dana unapred, a priprema svakog jela traje danima. To nije ekskluzivnost zarad forme, već uslov za ono što sledi – obrok koji nadilazi očekivanja i postaje doživljaj. Upravo zato, Kučerin rad je prepoznat i od strane prestižne međunarodne asocijacije Jeunes Restaurateurs (JRE), koja okuplja najperspektivnije mlade šefove Evrope.

Molekularna knjiga recepata je nastavak tog narativa – spoj kulinarske avangarde i inovacija koje donosi IQOS. Kao što novi proizvodi u okviru IQOS asortimana redefinišu iskustvo, tako i ova jela pomeraju granice gastronomije. U njima se ne kombinuju samo ukusi, već tehnologije, teksture, mirisi i emocije.

Specijaliteti koji oduzimaju dah Foto: BostjanPivk/BAMM-BAMM d.o.o.

Za one koji žele da probaju nešto novo, da razumeju kulinarstvo kao umetnost i istraže slojeve svakog zalogaja – ovo nije samo knjiga recepata. Ovo je poziv da se zakorači u svet u kom su promene dobrodošle, a čula u centru pažnje.

Distribucija ove jedinstvene publikacije počinje uskoro, ekskluzivno za IQOS korisnike. Budite spremni da probudite čula.

IQOS nije proizvod bez rizika i oslobađa nikotin, koji izaziva zavisnost. Samo za punoletne.