Misli za bolji život

Kada sam zaista počeo da volim sebe: Mudre reči Čarlija Čaplina koje je poklonio čovečanstvu!

Kada sam zaista počeo da volim sebe, prestao sam da želim da sam uvek u pravu, tako sam manje grešio. Danas sam shvatio da se to zove skromnost, rekao je čuveni Čaplin
Lifestyle
20:18h Autor:
Foto: Profimedia

Za svoj sedamdeseti rođendan 16. aprila 1959. godine, Čarli Čaplin poklonio je čovečanstvu pregršt mudrih reči. Pokušajte da usvojite barem neke od njih i da ulepšate sebi život!

1. Kada sam zaista počeo da volim sebe, shvatio sam da su bol i emocionalna patnja samo upozorenja koja mi govore da trenutno živim suprotno od svoje istine. Danas znam da se to zove biti verodostajan.

2. Kada sam zaista počeo da volim sebe, shvatio sam koliko može da bude uvredljivo kada pokušavam da nateram nekoga da radi ono što ja hoću, iako znam da trenutak nije pravi i da ta osoba nije spremna za to, pa čak i onda kada sam ta osoba ja. Danas, ja to zovem poštovanje.

OVDE pročitajte 13 rečenica od kojih je debeljucama muka: Da li pokušavaš da smršaš?

3. Kada sam zaista počeo da volim sebe, prestao sam da žudim za nekim drugačijim životom i mogao sam da vidim da je sve što me je okruživalo ustvari bilo poziv da rastem i da se razvijam. Danas, ja to zovem zrelost.

4. Kada sam zaista počeo da volim sebe, shvatio sam da sam pod bilo kojim okolnostima uvek na pravom mestu, u pravo vreme i da se sve događa u pravom trenutku. Tako da sam mogao da budem miran. Danas to zovem samopouzdanje.

5. Kada sam zaista počeo da volim sebe, prestao sam samom sebi da kradem svoje vreme, i prestao sam da pravim grandiozne projekte za budućnost. Danas radim samo ono što mi donosi radost i sreću. Radim stvari koje volim da radim i koje vesele moje srce i činim to na svoj način i u svom vlastitom ritmu. Danas znam da se to zove jednostavnost.

6. Kada sam zaista počeo da volim sebe, oslobodio sam se svega što nije bilo zdravo za mene: od hrane, ljudi, stvari, situacija i svega ostalog što me je vuklo ka dnu, a dalje od mene samoga. U početku sam to zvao "zdravi egoizam", ali danas znam da je to ljubav prema samome sebi.

Zbog kojih stvari ne treba nikome da se izvinjavate pročitajte OVDE.

7. Kada sam zaista počeo da volim sebe, prestao sam da želim da sam uvek u pravu, tako sam manje grešio. Danas sam shvatio da se to zove skromnost.

8. Kada sam zaista počeo da volim sebe, odrekao sam se navike da živim i dalje u prošlosti i da se brinem za svoju budućnost. Sada pak živim samo za ovaj trenutak u kojem se sve događa. Tako živim svakog dana i zovem to ispunjenje.

9. Kada sam zaista počeo da volim sebe, spoznao sam da me moj um može poremetiti i da se od nekih svojih misli mogu razboleti. Ali čim sam počeo da koristim svoje srce, moj um je dobio dragocenog saveznika. Danas ovu vezu zovem mudrost srca.

10. Nema potrebe da se bojimo svađa, suočavanja niti bilo kakvih problema, jer i zvezde se ponekad sudare pa i iz tog sudara nastane neki novi svet. Danas, ja znam da se to zove život.

Psihoterapeut savetuje: Kako da uspostavite životnu ravnotežu u 8 koraka!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs