Šok istina o Holivudu tera suze na oči, proglašeno vanredno stanje, život postao pakao: Prava slika izaziva povraćanje

Ulica slavnih tokom svakodnevice u Loš Anđelesu nimalno nije glamurozna, naprotiv, pretvara se u nešto što tera suze na oči.

Lifestyle
12:21h
Šok istina o Holivudu tera suze na oči, proglašeno vanredno stanje, život postao pakao: Prava slika izaziva povraćanje
Foto: Printsreen Instagram - streetpeopleoflosangeles

Ovih dana društvenim mrežama kruži šokantan snimak nastao na čuvenoj ulici zvanoj Bulevar slavnih, odnosno na pločniku duž Bulevara Holivud i Ulice Vajn na kome je izrezbareno preko 2.400 zvezda sa imenima slavnih ličnosti koje su obeležile filmsku industriju u prethodnih 100 godina. Ovoga puta slika je bila potpuno drugačija.

I dok uglavnom vidimo gomilu paparaca i doterane slavne ličnosti kada neko od njih dobije svoju zvezdu na ovom bulevaru, stvarnost je dijametralno različita i mnogo tužnija. Sudeći po mnogobrojnim snimcima, ova staza je uglavnom ispunjena stotinama beskućnika i narkomana, gde oni spavaju, skapavaju i bore se sopstvenim demonima.

Mnogi od njih su u teškim stanjima, sa ozbiljnim posledicama od dugotrajnog konzumiranja narkotika i alkohola; pa se jedva kreću, bauljaju i prevrću se u agoniji po ulici. Takođe, neki od njih su se "ulogorovali" na stazi slavnih, postavivši šatore u kojima žive.

Los Anđeles u poslednjih nekoliko godina trese velika kriza sa problemom beskućnika, čiji broj premašuje 50.000 ljudi. U poslednjoj deceniji broj beskućnika se udvostručio, a gradske vlasti su prošle godine ovaj problem okarakterisali kao "lokalno vanredno stanje".

1 / 6 Foto: Printsreen Instagram - streetpeopleoflosangeles

Za finansijsku godinu 2023/2024. Inicijativi za beskućnike okruga Los Anđeles odobren je budžet od preko 609 miliona dolara, a novac je namenjen otvaranju novih prostora za njihov smeštaj i poboljšanje usluga za rešavanje problema sa njihovim mentalnim zdravljem i prekomernom upotrebom nedozvoljenih supstanci.

Stil / Žena

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs