Holivud u Beogradu: Telekom Srbija pokreće seriju edukativnih događaja posvećenih filmu i TV serijama

Masterclass powered by TS Media 23. septembra u Domu omladine

Lifestyle
Autor:
Holivud u Beogradu: Telekom Srbija pokreće seriju edukativnih događaja posvećenih filmu i TV serijama
Foto: Telekom Srbija.

TS Media, brend kompanije Telekom Srbija fokusiran na produkciju igranog sadržaja, donosi Holivud Beogradu i to kroz ekspertizu američkog muzičkog supervizora Tomasa Golubića koji će održati predavanje na internacionalnoj muzičkoj konferenciji Runda Digital Days u okviru programa Masterclass powered by TS Media.

Masterclass powered by TS Media je serija ekskluzivnih, edukativnih događaja pokrenutih sa ciljem dodatne profesionalizacije i edukacije u okviru filmske i televizijske industrije u Srbiji.

Tim povodom,

Aleksandra Martinović
foto: Telekom Srbija

, direktorka Direkcije za multimediju u Telekomu Srbija, objasnila je: „Masterclass powered by TS Media je ambiciozan projekat namenjen edukaciji mladih talenata i profesionalaca kroz seriju ekskluzivnih predavanja. Cilj ovog projekta je da, uz učešće domaćih i svetski priznatih stručnjaka iz najrazličitijih sfera filmskog zanata i kreativnog stvaralaštva, prenesemo njihova znanja i iskustva svima koji teže daljem usavršavanju i sticanju novih saznanja. Kao regionalni lider u proizvodnji igranog sadržaja, želimo da inspirišemo nove generacije i pružimo im priliku da se razvijaju u stalno evoluirajućem svetu kinematografije. Kao društveno odgovorna kompanija ova inicijativa je naš doprinos u edukaciji kako mladih kreativaca tako i već ostvarenih profesionalaca sa kojima zajedno pišemo nove stranice srpske kinematografije“.

Tomas Golubić, koji je četvorostruko nominovan za prestižnu nagradu Emi, po prvi put će gostovati u Beogradu 23. septembra u 15.30h u Domu omladine, Svoje znanje i iskustvo stečeno tokom rada na planetarno popularnim serijama poput „Breaking Bad“, „The Walking Dead“, „Ray Donovan“ i „Six Feet Under“, Golubić će podeliti u okviru predavanja pod nazivom „Muzika kao narativ u Better Call Saul“ na kojem će otkriti na koji način je muzika doprinela izgradnji likova i narativa serije. Telekom Srbija prepoznaje važnost muzike u igranim formatima i ovo predavanje je iskorak ka unapređenju saradnje filmske i muzičke industrije, s ciljem dubljeg razumevanja značajnog doprinosa muzike filmskom stvaralaštvu i usklađivanja lokalne industrije sa svetskim standardima. Predavanje Thomasa Golubića je prilika za sticanje znanja o odabiru, primeni i važnosti muzike u kreiranju filmskog i serijskog sadržaja, kao i za detaljnije upoznavanje sa profesijom muzičkog supervizora koja je nedovoljno zastupljena u domaćoj kinematografiji.

Ovo je samo prvo u nizu predavanja u okviru programa Masterclass powered by TS Media koji će omogućiti domaćim profesionalcima i studentima audio - vizuelnih umetnosti, jedinstveni uvid u složene procese multimedijalnog stvaralaštva. U planu su predavanja domaćih i inostranih eksperata iz polja režije, scenarija, montaže i drugih oblasti filmske i televizijske industrije.

Dom omladine Beograda biće domaćin šestog izdanja internacionalne konferencije Runda Digital Days, koja će se održati 23. i 24. septembra, a u okviru nje će biti i održana i godišnja konferencija Svetske mreže nezavisnih izdavača – WINCON, po prvi put u ovom delu Evrope. Učešće na konferenciji su potvrdili brojni predstavnici muzičkih giganata kao što su YouTube, Bandcamp, Merlin, Audio Salad, Sub Pop Records, Partisan Records i niz muzičkih profesionalaca iz Srbije i regiona.

Link - program

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs