7 stvari preko kojih jaka žena ne prelezi: Onaj momenat kada na ovo kaže ne, tu počinje njena snaga

Ukoliko ste se našli u toksičnoj vezi i od vas se zahteva ono što vam stomak govori da ne treba da radite - poslušajte ove savete

Lifestyle
08:09h Autor:
7 stvari preko kojih jaka žena ne prelezi: Onaj momenat kada na ovo kaže ne, tu počinje njena snaga
Foto: Shutterstock

Postoji jedna određena snaga koju većina nas crpi iz poznavanja sopstvene vrednosti, saznanja da zaslužujemo nešto određeno i odbijanje da se zadovoljimo manjim.

To je moć koju svaka žena ima, shvatila ona to ili ne.

Da biste izbegli manipulacije u braku ili vezi, prisetite se 7 stvari preko kojih nijedna od nas ne bi trebalo da pređe.

Jake žene na ovih 7 stvari nikad ne pristaju u vezi:

1. Nikad ne prihvataju manje od onog što zaslužuju.

Kada ste jaka žena, tačno znate šta zaslužujete - i to svakako nije ništa manje od vaše prave vrednosti.

Naravno, postoje trenuci kada ste u iskušenju da se smirite, da prihvatite manje nego što zaista zaslužujete. Ali tada se aktivira ta unutrašnja snaga, podsećajući vas da ste vredni mnogo više.

Zato jake žene nikada ne prestaju. Nikada ne prihvataju manje nego što zaslužuju jer znaju da njihova vrednost nije umanjena nečijom nesposobnošću da to vide.

Na kraju krajeva, jaka žena zna da je mnogo bolje biti sama nego biti sa nekim ko je ne ceni.

Žena, Devojka, Kosa, Vetar, Jesen, Lice, Proleće
foto: Shutterstock

2. Jaka žena ne toleriše nepoštovanje

Jake žene nikada ne tolerišu nepoštovanje u bilo kom obliku. Ni u vidu pogrdnih opaski, ni u vidu omalovažavanja komentara, a svakako ni u vidu partnera koji ih ne ceni dovoljno da se prema njima odnosi sa poštovanjem koje zaslužuju.

Nepoštovanje je jasan znak nedostatka ljubavi i poštovanja prema drugoj osobi. Šta je sa jakim ženama? Znaju da zaslužuju nekoga ko ih voli i poštuje svim srcem, baš takve kakve jesu.

Zato što nikakva količina ljubavi ili naklonosti ne može nadoknaditi nepoštovanje ili poniženje od strane nekoga ko bi trebalo da brine o vama.

3. Jaka žena ne živi u stalnom stresu

Da li ste znali da stres zapravo može skratiti vaš životni vek? Istina je – dugotrajno izlaganje stresu može dovesti do brojnih zdravstvenih problema, od srčanih bolesti do depresije.

Nema ničeg stresnijeg od toga da ste u vezi u kojoj stalno hodate na ivici, uvek se osećate kao da morate da pazite šta govorite ili radite iz straha da ćete uznemiriti partnera.

Jaka žena zna da veze treba da budu izvor utehe, a ne anksioznosti. Ona razume da je u redu ne slagati se i raspravljati, to je samo deo veze.

Ali ako se nađe u situaciji da se stalno oseća neprijatno, kada stalno pazi na reakciju partnera, zna da je vreme da preispita odnos.

Devojka, lice
foto: Profimedia

4. Jaka žena neće pristati na to da se jedino ona žrtvuje

Često smo spremni da uradimo sve što je potrebno za one do kojih nam je stalo. Bilo da je u pitanju odustajanje od omiljene aktivnosti radi povezivanja sa partnerom ili drastične promene u našim životima da bismo ostvarili svoje ciljeve i snove, često smo više nego spremni da se žrtvujemo zarad naših odnosa.

Ali evo u čemu je stvar - odnosi su dvosmerna ulica. Ne radi se samo o tome da jedna osoba uvek daje, a druga uvek uzima.

Ako se stalno žrtvujete, a vaš partner nije voljan da učini isto za vas, vreme je da napravite korak unazad i ponovo razmislite o situaciji.

Jer jaka žena zna da zaslužuje partnera koji je spreman da se žrtvuje za nju isto koliko i ona za njega.

5. Jaka žena neće ignorisati sopstvene potrebe i želje

Svi smo čuli izreku: „Iz prazne čaše se ne može sipati“. Pa ipak, mnogi od nas pokušavaju upravo to - posebno u vezama. Toliko smo fokusirani na zadovoljavanje potreba partnera da često zaboravljamo na svoje. Ali ne jake žene.

Jake žene shvataju da briga o sebi nije sebična, već neophodna. Oni znaju koliko je važno brinuti o sebi, kako fizički tako i emocionalno, i ne plaše se da svoje potrebe i želje stave na prvo mesto.

Oni shvataju da, da bi bili dobar partner, prvo moraju da budu dobri prema sebi. Oni znaju da briga o sopstvenim potrebama nije sebična, već zdrav razum.

Na kraju krajeva, jaka žena zna da ne može biti dobar partner ako prvo nije dobra prema sebi.

Žena, Devojka
foto: Shutterstock

6. Jaka žena se u vezi ne oseća kao u kavezu

Sloboda je moćna stvar. To je sposobnost da donosite sopstvene izbore, živite pod svojim uslovima i budete verni sebi. Jake žene nikada ne ugrožavaju svoju slobodu - posebno u vezama.

Oni znaju da je zdrava veza ona u kojoj oba partnera imaju slobodu da budu svoji, ostvare svoje ciljeve i rastu i razvijaju se kao pojedinci. Ako se ikada osećaju zarobljeni ili ograničeni u vezi, kao da gube osećaj sopstvene vrednosti ili sposobnosti da žive po sopstvenim pravilima, znaće da nešto nije u redu.

Jer jaka žena zna da ljubav nije posedovanje. Ovo nije kontrola ili kontrola od strane nekoga.

Ljubav je sloboda: sloboda da budete svoji, da volite bez straha i da delite svoj život sa nekim ko poštuje i ceni tu slobodu koliko i vi.

7. Jaka žena ne pristaje na iluziju ljubavi

U srcu svake veze je jedna fundamentalna istina: ljubav. Jake žene znaju da ljubav nije u velikim gestovima ili lepim rečima. Ne radi se o tome koliko trošite na poklone ili koliko često kažete „Volim te“.

Ljubav je poštovanje, razumevanje i prihvatanje. To znači da budete tu jedno za drugo u dobrim i lošim vremenima, podržavate snove i ambicije vašeg partnera, cenite ga takvog kakav jeste, sa svim njegovim prednostima i manama. Prava ljubav zahteva iskrenost, spremnost da radite na vezi i pravite kompromise zarad sreće jedno drugog.

Snažna žena shvata da ne vredi gubiti vreme i trud na vezu u kojoj nedostaje prava ljubav. Spremna je da traži i čeka dok ne pronađe osobu koja će je ceniti kakva jeste i koja će joj postati prava podrška. Ako se nađe u vezi u kojoj se ljubav više zasniva na pogodnostima ili izgledu nego na stvarnim osećanjima i poštovanju, neće oklevati da ode jer zna da zaslužuje bolje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs