"U Kur'anu piše: Od svih drugih vera, najbolje ljude ćete naći među hrišćanima" Muftija kaže da je ovo glavni razlog

Muftijine reči treba dobro da zapamtimo

Lifestyle
17:53h Autor:
"U Kur'anu piše: Od svih drugih vera, najbolje ljude ćete naći među hrišćanima" Muftija kaže da je ovo glavni razlog
Foto: preentscreen/Youtube

Mustafa Jusufspahić, muftija beogradski, mudar čovek koji zrno svoje mudrosti prosipa po svima nama. On za sebe kaže da je musliman koji živi u Beogradu, rođen je tu, a ima korene i u islamskom svetu van ovih prostora.

Muftija Jusufspahić
foto: preentscreen/Youtube

Muftija kaže da ono što mi svi imamo kao ljudi, jeste taj odnos jednih prema drugima.

"Taj odnos prema ljudima treba da bude zasnovan na pravilima koje Bog daje. A to su pravila kad Bo kaže - Nećete ući u raj ako ne budete verovali, a nećete verovati ako ne budete voleli jedni druge."

Muftija Jusufspahić
foto: preentscreen/Youtube

Mustafa kaže da je put ljubavi, ustvari put iskušenja.

"Ovozemaljski život nije koncipiran da bude raj, zato što mora da se pokaže crno ili belo. Nisu isti ovi što su stalno na svom putu dobri i žele da mire između sebe ljude i onih koji stalno žele da lihvare i da nas sve iskorištavaju."

U Kuranu piše da će od prijatelja drugih vera najbolje ljude naći među hrišćanima

"U Kur'anu piše da ćete najbolje prijatelje naći među hrišćanima. Oni imaju monahe među sobom koji se ne ohole, i kada govorite o jedinstvu Božjem, vidite im suzu pobožnosti u njihovom oku. Patrijarh se tada iznenadio i rekao da to oduvek piše u Kur'anu.

Hoću da vam kažem, mi se slabo poznajemo. Nije Bog nas dao jedne drugima da se ubijamo i da ubijamo jedni drugima decu i budućnost. Nama svim treba mir.

Ja molim moju braću u Bosni i molim moju braću Srbe da nađu zajedničku reč. To je ono za šta smo ovde, to je misija koju moramo da položimo."

Stil/K1

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs