Važna pravila za letovanje u Grčkoj 2024: Budite spremni da ih poštujete

Ovo su pravila za letovanje u Grčkoj

Lifestyle
Važna pravila za letovanje u Grčkoj 2024: Budite spremni da ih poštujete
Foto: Shutterstock

Svaka zemlja ima svoja pravila, pa i Grčka. Poznato je da toalet-papir ne sme da se baca u WC šolju, ali to nije jedino pravilo koje vam može olakšati letovanje. Ovo su neka od njih:

Toalet-papir

Bilo da ste poneli svoj perfex na more, jer je izdržljiv, dugotrajan, prirodan i prijatan za kožu, ili ste kupili papir u nekoj grčkoj radnji, pravila su ista za sve - ne sme da se papir baca u WC šolju. Nije to hir Grka već potreba - cevi su stare i uske, pa se lako mogu zapušiti, zato papir uvek treba da bacate u kantu za otpatke.

Ukoliko dođe do zapušenja - vi ste taj koji će platiti "kaznu" odnosno morate finansirati otpušavanje. Svakako je olakšavajuća stvar to što je Perfexov papir lako razgradljiv.

Zeleni karton

Ako idete preko Severne Makedonije, onda vam treba i zeleni karton koji je isplatlivije da uzmete kod svog osiguranja, nego da ga plaćate na ulazu u Severnu Makedoniju. Oni koji voze tuđe automobile treba da imaju međunarodno ovlašćenje za upravljanje tuđim vozilom u inostranstvu.

Voda za piće

Iako ste možda navikli da je "česmuša" dobra za piće, u nekim mestima u Grčkoj to nije slučaj. Obavezno se raspitajte da li vam treba flaširana voda kako ne biste prošli ko bos po trnju.

Skidanje peska

Pre nego uđete u apartman, poželjno je skinuti sa sebe pesak, odnosno otresti ga sa sebe, kako se ne bi zapušili odvodi kad sklizne s vas tokom tuširanja. Zgodno bi bilo sa pločica pokupiti višak professional ubrusom ako nemate metlicu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

Perfeks