3 rečenice koje mentalno jake žene svaki dan govore: To ih čini moćnijim i punim samopouzdanja, a muškarci lude za njima

Saznajte koje 3 rečenice mentalno jake žene svaki dan govore sebi i zašto ih to čini moćnijim.

Lifestyle
3 rečenice koje mentalno jake žene svaki dan govore: To ih čini moćnijim i punim samopouzdanja, a muškarci lude za njima
Foto: Shutterstock

Mentalna snaga znači osvestiti svoja osećanja, želje i potrebe. Jasno ih komunicirati, ali prvenstveno ih razumeti. Ona uključuje hrabrost izražavanja, pronicanje u razvoj onoga u šta verujete i osobe u koju se želite formirati.

Žene se konstantno suočavaju s jedinstvenim pritiscima, a koje sebi i suviše često same nameću ili nemaju alate koji bi im omogućili istrgnuti se iz duboko utisnutih obrazaca koji koče postizanje potrebnog za sreću i ispunjenje. Tada se gubi samopouzdanje i ne iskorištava puni lični potencijal. No snaga postoji, samo je treba pokrenuti. Najčešće se izražava kroz ono što izgovarate za vreme pritisaka i izazova u svakodnevnom životu – rečima koje birate te načina na koji se one iznose.

Ovih nekoliko fraza daje jasan uvid u osobu koja ste te ono čemu težite. Njihovim uključivanjem i ponavljanjem, sebi, a zatim i ostalima, dobićete priliku pronaći potisnutu snagu u sebi i otključati ono što vam je potrebno kako biste se poštovali i nastavili razvijati u željenom smeru.

Devojka, Žena
foto: Shutterstock

"Ne mogu"

Negacija ne znači uvijek nešto negativno. U ovom se slučaju radi o jednom vrlo moćnom efektu – oslobođenju. Od obaveza koje sebi sami namećete, a koje ne želite. Ovo ne znači kako ste nesposobni nešto učiniti, ali može značiti kako se to kosi s vašim uslovima i time vas zapravo umanjuje. Mentalno jake osobe znaju sebi priznati ograničenja kako bi ih popravile u ispravnom trenutku, kada same to žele, zbog sebe.

Ovo je znak postavljanja granica koji ih drugima jasno opisuje. Mnogi posustanu ako ih se dovoljno pritišće, no znači izgovoriti "ne" kada je to potrebno je nužnost. Obrambeni i edukacijski mehanizam kojim se povećava samosvest. Pokazuje ujedno kako cenite sebe i svoje vreme i ne libite se to izraziti.

"Nisam savršena i to je u redu"

Svatko ima mane. Činjenica kako ste ih osvijestili samo govori o tome da se niste s njima pomirili, već aktivno radite na njihovom korigovanju. Istovremeno, važno je shvatiti kako ono što neko drugi smatra manom, ne mora biti i u vašim očima. Gotovo nemogući standardi mnogima stvaraju osećaj nedostatnosti. A to nije mana, samo pokazatelj kako ne zavisite o perspektivi drugih.

Starija žena, Žena
foto: Shutterstock / Ilustracija

Ova fraza je sirova, iskrena i neverovatno moćna. Otkriva prihvatanje sebe u svoj složenosti i lepoti ljudskog bića. Ona je znak ljubavi prema sebi. Znak spoznaje kako se ne trebate menjati kako biste se svideli i kome osim sebi i držali se vlastitih standarada.

"Potrebna mi je pomoć"

Postoji misao kako sve trebate sami. Ako niste u stanju nešto učiniti onda pokazujete slabosti, delujete nesposobnima. Netočno. Pomoć je jedan od načina razvijanja. Uostalom ovde smo kako bismo svakodnevno otkrivali nešto novo i učili.

Valja zatomiti strah od srama i tražiti pomoć kada vam je potrebna. Uostalom to je i potpuno ljudski. Nemamo odgovor na apsolutno svaku situaciju, ali postoje oni koji su upravo za to opremljeni. Njihov je zadatak i želja pomoći. Treba ih tek pustiti u život kako biste otkrili novu lekciju vrednu spoznaje.

(Stil/ Sensa.hr)

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs