SUPERSTAR 3 – DOM REMASTERIZOVANIH DOMAĆIH KLASIKA

Novi kanal biće na pozicijama 202 na Iris i Supernova i na 71 na mSAT platform

Lifestyle
SUPERSTAR 3 – DOM REMASTERIZOVANIH DOMAĆIH KLASIKA
Foto: Promo

Kompanija Telekom Srbija je, sa zadovoljstvom, predstavila novi kanal najpoznatijeg i najgledanijeg televizijskog brenda za premium domaći serijski i najatraktivniji filmski program na ovim prostorima – Superstar 3. Ovaj kanal je startovao prvog dana juna na poziciji 202 na Iris i Supernova platformi, dok će na mSAT biti na 71 poziciji.

Superstar 3 će gledaocima ponuditi najširi izbor srpskih i jugoslovenskih igranih filmova, obuhvatajući period od 1945. godine do danas. Program će biti organizovan u okviru ciklusa koji će se fokusirati na različite autore, glumce, žanrove i tematske celine, pružajući sveobuhvatan pregled istorije i savremenog razvoja naše kinematografije. Gledaoci će moći da uživaju u kultnim ostvarenjima, zaboravljenim draguljima, kao i u novim serijama i filmovima koji su obeležili poslednje decenije.

„Srećni smo i ponosni na nov filmski kanal Superstar 3, koji predstavlja još jedan dokaz kako i u kojoj meri se Telekom Srbija bavi trajnim čuvanjem i unapređenjem srpske kinematografije. Superstar 3 je kanal svih naših filmova, onih koji su obeležili filmsku baštinu i koji su kreirali poseban filmski identitet naših prostora kroz vreme“, rekla je Aleksandra Martinović, direktorka Direkcije za multimediju kompanije Telekom Srbija.

„Pokazatelj koliko se prepoznaje, ceni i ulaže u trajno očuvanje filmske baštine je i nov projekat Telekoma Srbija pod nazivom „Film živi“ koji se odnosi na remasterizaciju čak 1.000 naših filmskih klasika, kojim se značajno unapređuje kvalitet naslova. Veliki projekti su pred nama kada je u pitanju igrani sadržaj i srpska kinematografija i na tome ćemo posvećeno raditi“, dodala je Martinović.

U punom kapacitetu, program je startovao prvog junskog dana – u podne je prikazana remasterizovana kopija klasika „Skupljači perja“, Aleksandra Saše Petrovića. Do sada, gledaoci su mogli da se podsete novijih serija poput „Zlatni dečko“, „Kalup“, „Ime naroda“, kao i dobro poznatih filmova „Orlovi rano lete“, „Marš na Drinu“, „Salaš u malom ritu“, „Što se bore misli moje“ i drugih. Već do kraja nedelje nas očekuju nova ostvarenja – „Kako sam sistematski uništen od idiota“, „Šta radiš večeras“, „Peti leptir“, „Život je lep“, „Braća po materi“, „Oktobar fest“, „Šmeker“ i mnogi drugi.

Telekom Srbija i Superstar 3 će u budućnosti posebnu pažnju posvećivati remasterizovanju kultnih ostvarenja domaće kinematografije, čime će ne samo sačuvati filmsku baštinu, već i omogućiti novim generacijama gledalaca da uživaju u ovim klasicima u unapređenom kvalitetu slike i zvuka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs