OVOG PROLEĆA SU SE IQOS BUTICI PRETVORILI U DIVNO MESTO ZA SUSRET: Beograd je dobio novu dozu pozitivnosti

Petak je dan za druženje, drage prijatelje i susret. Sve što je "izgubljeno" od ponedeljka do četvrtka, u petak vraćamo sebi. Tako je bilo i tog petka kada smo se sreli sa dragim prijateljima ispred IQOS Butika u TC Ušće

Lifestyle
17:23h Autor:
OVOG PROLEĆA SU SE IQOS BUTICI PRETVORILI U DIVNO MESTO ZA SUSRET: Beograd je dobio novu dozu pozitivnosti
Foto: Promo

Dragi ljudi iz IQOS zajednice su Butik u kojem se mogu naći svi IQOS proizvodi, pretvorili u mesto susreta za ljude različitih profila, ali sa jednom zajedničkom osobinom - pozitivnošću i vedrim duhom.

April je za mnoge mesec novih početaka, buđenje prirode i dolazak proleća, dok je za Iqos to značajan mesec jer su otvorena dva nova mesta u gradu, mesta sustreta: Butik u TC Delta Siti i Butik u TC Ušće.

Na otvaranju Butika mogli smo da vidimo jedinstveno umetničko delo koje ima za cilj da obeleži Beograd kao mesto susreta. Kao što je IQOS spojio konzumaciju duvana i tehnologiju, tako je troje umetnika napravilo delo koje savršeno opisuje Beograd.

IQOS
foto: Promo

Muralisti Marija i Stevan Šoln iz ateljea Šoln su zajedno sa Aleksandrom Duende, vlasnicom modnog brenda Daire napravili neverovatno delo koje je otkriveno na otvaranju IQOS Butika u TC Delta Sitiju.

"Fluidnost je druga reč koja opisuje delo čija je ideja da prikaže "susret"", otkrila nam je Aleksandra Duende, da bi Marija Šoln izjavila da je zahvalna IQOS-u što su Stevana i nju spojili sa Aleksandrom sa kojom su se odmah povezali i samo delo je nastalo lagano i bez opterećenja.

"Stvaranje dela uvek je izazov za sebe, međutim kada se više različitih aktera i likovnih izraza uplete, gotovo neizostavno, delo ide putem kreacije bez predumišljaja. Skica je osnovna vodilja, kojoj se razne impresije pridružuju tokom procesa izrade, a neke slučajnosti postaju glavni akteri. Mogu slobodno da kažem, da je ovakva vrsta stvaralaštva, ona vrsta izazova od koje se ne strepi, već koja motiviše i ohrabruje, gurajući svakog od nas barem po stepenik dalje u odnosu na onaj na kome smo prethodno stajali. Učimo jedni od drugih, a to je najvalidnija odstupnica od repeticije u koju umetnik često zapadne kada se ponavlja kroz procese svog stvaralaštva," iskrena je Marija Šoln.

IQOS
foto: Promo

IQOS brend, čija je vizija budućnost bez duvanskog dima, je inspirisao i naše umetnike da kreiraju budućnost u kojoj se spajaju dve umetnosti – slikarstvo i modni dizajn.

"Beograd je megalopolis bez granica, grad u kome smo kroz odrastanje naučili da ništa nije nemoguće, pa zašto bi bilo nemoguće da reka bude plava, ili da street art bude mainstream.

Aleksandrine tkanine, vode nas sa ušča reka van granica onoga što poznajemo kao grad, a uz reke se u centar zbivanja slivaju simboli grada, prikazani jezikom ulične umetnosti, jer je ulična umetnost, umetnost bez granica, dostupna je svima i komunicira sa gradom svakodnevno, menja ga i oblikuje, opominje i hvali. Zato ona na ovom delu predstavlja jedan od ključnih likovnih elemenata, noseći natpis Beograda, prikazan slično kao duga ekspozicija svetala u rekama automobila, kao i šablon sa pozivnim brojem grada koji zove svakoga da se pridruži rekama ljudi. Jer reke su ono što naš grad oblikuje, a njih imamo u dva velika vodotoka i nebrojano sporednih koje kreiramo svakoga dana," pojasnila je Marija.

Da biste doživeli Beograd, susret i sve ono što predstavlja rad ovo troje vrsnih umetnika, sastanite se i vi ispred nekog od IQOS Butika - neka taj susret bude pozitivan i srećan kao što je bio i nama.

IQOS
foto: Promo

IQOS nije proizvod bez rizika, oslobađa nikotin koji izaziva zavisnost. Samo za punoletne

(PROMO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs