TE 2015. PRIJAVLJEN JE DEČAKOV NESTANAK: Posle 8 godina je pronađen, jezivo je kakve mu je perverzije radila rođena mama

Kad je svet čuo šta je majka monstrum radila rođenom sinom, smatrali su da je jedna od bizarnijih priča

Lifestyle
08:28h Autor:
TE 2015. PRIJAVLJEN JE DEČAKOV NESTANAK: Posle 8 godina je pronađen, jezivo je kakve mu je perverzije radila rođena mama
Foto: preentscreen/Youtube

Priča o Rudiju Farijasu, dvadesetpetogodišnjaku iz Hjustona, postala je predmet velikog interesovanja javnosti kada se prošle godine, u junu, neočekivano pojavio nakon što je misteriozno nestao pre osam godina. Međutim, umesto da se raduje povratku u svoj dom i svoj život, otkriveno je da je njegov nestanak bio samo početak jezive priče koja je šokirala čitavu javnost.

Aktivista iz Hjustona, koji je pružao podršku Farijasu otkako se vratio, izneo je šokantne tvrdnje. Prema njegovim rečima, mladić nije bio slobodan tokom svih tih godina kako se prethodno mislilo. Umesto toga, bio je zatočen u vlastitom domu zajedno sa svojom majkom, koja je, naizgled paradoksalno, bila osoba koja je bila odgovorna za njegovo nestajanje.

Iako bi na prvu svi pomislili da je nezamislivo kakav se motiv krije iza ovog dela, svi se šokiraju kada čuju pravu istinu. Navodno je majka, umesto da štiti i brine o svom sinu, bila ta koja ga je zlostavljala na najgori mogući način. Seksualno zlostavljanje, kao jedan od najokrutnijih oblika zlostavljanja, dodatno je pojačalo šok i gnev javnosti.

Zašto i kako je ova situacija mogla ostati skrivena toliko dugo, predstavlja pitanje koje je mnoge ostavilo bez odgovora. Da li je bilo znakova koje je zajednica propustila, ili je majka bila toliko vešta u prikrivanju ovog užasnog zločina? Pitanja poput ovih obavijaju ovu priču mračnom senkom sumnje i tuge.

Nakon otkrića istine, proces pravde se pokrenuo. Majka je uhapšena i suočava se sa ozbiljnim optužbama, dok se Farijas bori sa traumama koje su mu nanete tokom dugih godina zatočeništva i zlostavljanja. Međutim, teško je zamisliti kako se iko može oporaviti od takvog traumatičnog iskustva.

majka monstrum
foto: preentscreen/Youtube

Aktivista Kvanel X, koji je bio ključna figura u podršci Rudiju Farijasu nakon njegovog povratka, odlučio je da otkrije detalje koji su šokirali javnost. Prema njegovim rečima, istina o navodnom zlostavljanju isplivala je tokom razgovora Farijasa sa istražiteljima iz policije Hjustona.

On je istakao da je Farijas otkrio da je tokom svog zarobljeništva njegova majka, Džejni Santana, sprovodila zastrašujuće oblike zlostavljanja i manipulacije. Jedan od najzapanjujućih detalja koji je isplivao jeste da je majka prisiljavala Farijasa da glumi ulogu oca, namećući mu da on treba da glumi njenog muža

"Govorila mu je da mora da joj bude muž", otkrio je Kvanel X, osvetljavajući jezive detalje ove priče. Ovo otkriće dodatno je produbilo šok i tugu koji su već preplavili zajednicu, dajući uvid u psihološku torturu kroz koju je Farijas prošao.

Farijas je, prema tvrdnjama Kvanel X-a, svedočio istražiteljima i aktivističkoj zajednici o agoniji koju je preživeo tokom gotovo decenije tajnog zatočeništva. Saznanje da je majka bila osoba koja je izvodila ove surove radnje dodatno je potreslo sve koji su pratili ovu priču.

Ovo otkriće je izazvalo talas gneva i besa u celom svetu, dok su mnogi izražavali svoju nevericu i tugu nad onim što je mladić pretrpeo. Činjenica da je ovakva situacija mogla da se odvija skoro deceniju bez otkrivanja predstavlja ozbiljnu propust u sistemu i zahteva detaljnu analizu kako bi se sprečile slične tragedije u budućnosti.

Policija Hjustona saopštila je u sredu da istražuje slučaj i za sada nije iznela nikakve optužbe protiv Santane.

Farijas je, podsetimo, pronađen izbezumljen ispred crkve sa posekotinama i modricama. Majka je tvrdila da je prijavila njegov nestanak 2015. godine, ali sada se njena priča pomno ispituje.

majka monstrum
foto: preentscreen/Youtube

Kvanel X navodi da je bio šokiran kad je saznao šta Farijas ima da kaže.

- Čuo sam užasne stvari od tog mladića. Nisam želeo da me vidi kako plačem, ali nisam mogao da zadržim suze zbog stvari koje nam je govorio. Nijedno dete nikada ne bi trebalo da bude tako tretirano od strane sopstvene majke - rekao je aktivista.

Kvanel X je rekao da je Farijas otkrio detalje zlostavljanja kad su njegova majka i on bili razdvojeni u policiji.

Farijasova majka rekla je za Foks 26 van kamere da je njen sin kidnapovan i odveden u Meksiko pre nego što je našao put kući. Takođe je rekla da je želela da skrati saslušanje svog sina u policiji jer je prošao kroz mnogo toga i nije bio potpuno pomiren sa situacijom.

Majka i sin su bili u hotelu nakon što je policija otišla.

Kvanel X je rekao da je Farijas optužio Santanu da ga je prisiljavala da spava u krevetu sa njom bez odeće i da mu je davala "lekove za halucinacije" i još mnogo toga. Takođe je tvrdio da je policiji rekao da bi ga majka često zaključavala u sobu.

majka monstrum
foto: preentscreen/Youtube

Farijas je navodno rekao da je nedavno pobegao od kuće jer je želeo sopstveni život i da mu je dosadilo da živi kao rob.

- Ono što ga je najviše mučilo jeste zalaženje u njegov lični prostor. Majka ga je terala da spava u krevetu sa njom, a rekao je i da ga je primoravala da igra tatu. Rekao joj je da mu se ne sviđa da mu ulazi u krevet, ali mu je rekla da mora da bude njen muž. Majka je takođe navodno zurila u njega pod tušem i naterala ga da je okupa - tvrdi Kvenel X.

Farijas je nestao dok je šetao svoje pse 2015. godine, međutim, vratio se dva dana kasnije, a majka mu je rekla da odmah mora da se sakrije, tvrdi aktivista Kvenel X.

- Rekla mu je da će upasti u nevolje i da će ga uhapsiti jer je pobegao - tvrdi Kvenel X.

Komšije su za KTRK rekli da su Farijasa često viđale u komšiluku poslednjih godina i da su bili šokirani kad su čuli da je nestao pre skoro deceniju. Takođe su medijima rekle da je mladić poznat u komšiluku kao "Dolf" što je skraćeno od Rudolf.

majka monstrum
foto: preentscreen/Youtube

- Dolazio je u moju garažu i odmarao se sa mojim sinom i ćerkom - rekla je komšinica Kiša Ros za novine.

Kvenel X tvrdi da je Farijasu majka dozvoljavala da posećuje komšije pod lažnim imenom i da je Santana mislila da je prošlo dovoljno godina i da su ljudi zaboravili na slučaj.

Četiri privatna istražitelja koji su pokušali da lociraju Farijasa rekli su za Insajder da su zabrinuti da li Santana govori istinu.

- Ovde je nešto mračno i prljavo - rekla je Brenda Paradajz.

(Stil/NY Post)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs