RODTELJI PRIJAVILI NESTANAK ĆERKE, A ONDA SE POJAVIO SNIMAK KAMERE I REŠIO VELIKU MISTERIJU: Skončala je jezivo

Devojka koja je upoznala dečka na društvenim mrežama nije ni slutila da će je on i ubiti.

Lifestyle
23:00h
RODTELJI PRIJAVILI NESTANAK ĆERKE, A ONDA SE POJAVIO SNIMAK KAMERE I REŠIO VELIKU MISTERIJU: Skončala je jezivo
Foto: Pirntscreen Facebook/ Grace Emmie Rose Millane

Godine 2018, 21-godišnja Grejs Milan odlučila je da napravi pauzu godinu dana nakon što je diplomirala na fakultetu. Mlada Britanka planirala je da proputuje svet, a te jeseni je krenula na putovanja sa rancem.

Nakon što je provela šest nedelja u Južnoj Americi, odletela je na Novi Zeland na dvonedeljni boravak. Grejs se radovala proslavi svog 22. rođendana dok je bila tamo - ali tragično, nikada nije dobila priliku.

Dana 2. decembra, roditelji su joj poslali rođendanske želje, ali ona nikada nije odgovorila. Bili su zabrinuti i tri dana kasnije prijavili su njen nestanak. Policija u Oklandu je ubrzo otkrila da ona nije samo nestala. Bila je mrtva.

Za manje od nedelju dana identifikovali su njenog ubicu, Džesija Kempsona, 26-godišnjeg muškarca sa istorijom nasilja nad ženama. Nesrećna devojka se sastala sa Kempsonom uveče 1. decembra na sastanku nakon što se povezala s njim na Tinder-u.

I pre nego što je Grejs Milan primila rođendansku poruku svojih roditelja, Kempson ju je nasmrt zadavio u svojoj hotelskoj sobi.

Istraga o nestanku Grejs Millan

Nakon što je diplomirala na engleskom Univerzitetu Linkoln sa diplomom oglašavanja i marketinga, Grejs Milan je odlučila da istražuje svet. Mlada britanska bekpekerka stigla je na Novi Zeland nakon što je provela šest nedelja u Južnoj Americi, željna da započne sledeću etapu svoje avanture.

Njeni roditelji su 2018. rekli za Bi-Bi-Si da ih je ćerka tokom svog putovanja "bombardirala brojnim fotografijama i porukama o svojim avanturama".

Sve je stalo 2. decembra, 22. rođendana Grejs Milan.

Tri dana kasnije, 5. decembra 2018, Grejsini roditelji su prijavili njen nestanak. Dok je policija u Oklandu u početku verovala da nema dovoljno dokaza da se kaže da se bila šta dogodilo Grejs, trebalo je samo nekoliko dana pre nego što su utvrdili da ona "više nije živa".

Policija je 8. decembra zvanično objavila da se slučaj Grejs Milan tretira kao istraga ubistva i počela je da prati njene poslednje korake. Snimci sigurnosnih kamera pomogli su im da prate njeno kretanje u noći njenog ubistva.

Sigurnosne kamere iz lokalnih restorana i hotela u Oklandu dale su jasnu - i jezivu - sliku njenih poslednjih sati. Grejs je viđena kako pije sa "muškim saputnikom" na tri različite lokacije tokom cele večeri, a u 21:41, kamera je snimila nju i istog čoveka u liftu u hotelu pod.

Istražitelji su kasnije saznali da je upoznala ovog čoveka na Tinderu i tačno su znali ko je on - jer je komentarisao jednu od njenih fotografija na Fejsbuku iste noći kada ju je ubio.

Džesi Kempson, Tinder ubica

Džesi Šejn Kempson je bio 26-godišnji barmen i radnik. Na Fejsbuku je bio upisan kao Džesi Šejn. Kada je policija videla da je ostavio komentar na Grejsinoj stranici uveče 1. decembra, obratila se preko društvenih mreža da zatraži sastanak sa njim.

Rekao je policiji da su izašli na sastanak uveče 1. decembra, ali da su se rastali oko 22 sata i da je od tada nije video.

Međutim, policija je već pogledala snimak CCTV-a i znali su da su se Kempson i Grejs liftom popeli na treći sprat hotela.

Kempson je viđen kako odlazi sledećeg jutra, ali se Millane nikada više nije pojavio pred kamerama. Kempson je očigledno lagao policiju - i upravo je od osobe od interesa postao glavni osumnjičeni za ubistvo Grejs Milan. On je priveden 8. decembra. Sledećeg dana, njeno telo je otkriveno u planinama oko 12 milja izvan Oklanda.

Džesi Kempson
foto: Printscreen Youtube

Šta se dogodilo u noći ubistva Grejs Milan?

Dok je policija pronašla Grejsino telo, pogledala njen izveštaj sa autopsije i nastavila da razgovara sa Džesijem Kempsonom, počeli su da otkrivaju misteriju njene smrti.

Nakon sastanka Kempsona i Grejs 1. decembra, vratili su se u njegovu hotelsku sobu. Tamo ga je, tvrdi Kempson, Grejs zamolila za grub seks, a on ju je slučajno ubio dok ju je saglasno gušio.

Međutim, njegovi postupci u satima i danima koji su usledili dali su sasvim drugu sliku. U 1:30 po podne, Kempson je na mreži pretraživao stvari kao što su "najtoplija vatra" i "ptice koje jedu meso", posetio je porno veb stranicu i snimio sedam fotografija Grejsinog mrtvog tela, pomerajući njene udove u različite poze.

Sledećeg jutra, poslao je poruku drugoj ženi na Tinder-u da zakaže sastanak. Kada ju je sreo tog popodneva, ispričao joj je bizarnu priču o čoveku koji je zamolio svoju devojku da ima grub seks, a zatim je slučajno ubio.

Istog dana, Kempson je iznajmio čistač tepiha i kupio kofer. Manje od 24 sata nakon ubistva Grejs, prokrijumčario je njeno telo niz lift i izašao iz hotela u novokupljenoj torbi.

Zatim, ujutro 3. decembra, Kempson je napustio hotel u 6:15 ujutro, svratio u prodavnicu da kupi lopatu i zakopao Grejs.

Suđenje Džesija Kempsona i odbrana

Kempsonov argument da je nesreća tokom "grubog seksa" dovela do Grejsine smrti nije imao veliku težinu. Proglašen je krivim za njeno ubistvo i osuđen na doživotni zatvor sa mogućnošću uslovnog otpusta nakon 17 godina.

Kako je Skaj njuz izvestio 2020. godine, dr Sajmon Stejbls je svedočio na suđenju da je Kempson morao da izvrši značajan pritisak na Grejsin vrat najmanje četiri do pet minuta da bi je ubio — što se ne bi dogodilo slučajno.

Štaviše, Kempson je ranije počinio nasilne seksualne zločine. Samo osam meseci pre nego što je ubio Grejs Milan, silovao je još jednu britansku turistkinju koju je sreo na Tinderu u svojoj sobi u motelu posle sastanka. Nikome nije rekla o napadu dok nije prepoznala Kempsona u medijskom izveštavanju o njegovom suđenju za Grejsinu smrt.

"Svaki put kada bih otišla na spavanje", rekla je žena kasnije Kempsonu tokom odvojenog suđenja u kojem je on proglašen krivim za silovanje, "videla bih kako ti oči iskaču iz glave, kako besno gledaš u mene."

Nekoliko drugih žena je takođe iznelo zabrinjavajuće priče o Kempsonovom ponašanju. Jednom od njih je rekao da mu se sviđaju "stopala, dominacija i gušenje" jer se "osećao superiornije i da ima kontrolu".

I u trećem suđenju, Kempson je ponovo osuđen, ovog puta za napad na svoju bivšu devojku dok su živeli zajedno. Pretio joj je nožem i terao je da učestvuje u seksualnim činovima koji joj nisu bili prijatni.

Iako je Gres Milan bila jedna od mnogih žena kojima je Džesi Kempson povredio, ona tragično nije preživela da ispriča svoju priču. Istina o tome šta se tačno dogodilo u toj hotelskoj sobi 1. decembra 2018. možda nikada neće izaći na videlo - ali za sada, Kempson nije u mogućnosti da doda svoju dugačku listu žrtava.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs