LJILJINA GLAVA JE NAĐENA U TORBI, TELO U KESI, A KAŽU DA JE SAMOUBISTVO: Očajni brat traži istinu i upire prstom u NJEGA

Ljilijana Resinović je nestala 14. decembra 2021. godine, a poslednji koji ju je video živu bio je njen suprug Sebastijan

Lifestyle
LJILJINA GLAVA JE NAĐENA U TORBI, TELO U KESI, A KAŽU DA JE SAMOUBISTVO: Očajni brat traži istinu i upire prstom u NJEGA
Foto: Printscreen Youtube

Tog jutra Ljilja je izašla iz kuće sa namerom da baci kese smeća u kante za reciklažu, ali sa sobom nije ponela ni mobilni telefon ni komplet ključeva. Njenu poslednju šetnju ovekovečile su kamere za video nadzor obližnje policijske akademije. Od tog trenutka, Ljiljani se gubi svaki trag.

Njen suprug Sebastijan je prijavio njen nestanak, a njeno telo je pronađeno 5. januara 2023. godine u parku nekadašnje psihijatrijske bolnice u Trstu, na manje od kilometar od kuće.

Telo je bilo zatvoreno u dve kese za đubre, glava je bila u torbi, sa kanapom oko vrata. Obdukcijom je utvrđeno da je žena umrla od akutne srčane srčane insuficijencije.

Prva formulisana hipoteza je bila samoubistvo, ali ova ideja se odmah činila malo verovatnom zbog načina na koji je njeno telo pronađeno. Nije bilo moguće da je sve to uradila sama sebi!

Ženina porodica, uključujući njenog muža, nije poverovala u ovu hipotezu i insistira na tome da se slučaj ne odbacuje, ali Sebastijano Visintin ubrzo menja svoju verziju i govori o samoubistvu. Međutim Ljiljin bliski prijatelj, Klaudio Sterpin, i dalje je uveren da Lilijana nije izvršila samoubistvo.

Tužilaštvo u Trstu naložilo je nove istrage: ekshumaciju tela i obdukciju. Samo na taj način može da se sazna istina o njenoj smrti i šta se zaista dogodilo sa ženom od dana kada je nestala do trenutka kada je pronađena u parku, što se dogodilo dvadesetak dana kasnije.

Prema pisanju italijanskih medija, njen suprug je navodno sumnjao da je ona u vezi sa prijateljem Klaudijom, kao i da je navodno sa njim ostala u drugom stanju. Ove informacije proizašle iz razgovora koji je njen suprug Sebastijano imao sa neimenovanom osobom.

Neimenovana osoba je tokom tog razgovora upitala Sebastijana zašto njih dvoje nisu imali decu. Tada se Sebastijano prisetio da je Ljilja ostala trudna, ali ne sa njim, već verovatno sa Klaudijom i da, vrlo verovatno, on to nije znao.

Osumnjičeni za Ljiljanin nestanak i ubistvo, po rečima njenog brata Sergeja, je Sebastijan Visintino, njen muž. On to nije eksplicitno naveo, ali ga se dotakao u jednoj izjavi.

"Recite mi, gde je muž, koji traži istinu i hoće da zna šta se desilo sa Ljiljanom. On ide u saunu, kupa se u vodi temperature od 6 stepeni...", rekao je Sergej.

Kako je istakao, kada je pozvao njenog muža Sebastijana da je potraže, da vide gde je nestala, naišao je na zid pod izgovorom da "treba da sačekamo".

"Ne znam da li je on odgovoran, ali sigurno zna šta se desilo. Nakon njenog nestanka pozvao me je da se vidimo i rekao da ne može bez nje i njene penzije", dodao je brat.

Sergej je napomenuo da je ubeđen da Ljiljana nikada ne bi ovako izvršila samoubistvo, već, da je to htela, obavila bi to kod kuće, popila bi pilule i umrla.

"I dalje sam siguran da to nije bilo samoubistvo. Ljiljana je imala modrice na licu, ali je prema rečima istražitelja udarila licem o drveće u šumi. Ne znam šta da mislim", rekao je brat Sergej.

Stil / Telegraf

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs