Momentalno ćete se bolje osećati

Žudite za promenom? Izbacite iz svog života ovih 10 najgorih izvora stresa!

Pojedine stvari koje radite u životu, samo otežavaju već dovoljno stresnu situaciju, i kada pribegavate takvom ponašanju, vi zapravo dolivate ulje na vatru
Lifestyle
00:52h Autor:
Žudite za promenom? Izbacite iz svog života ovih 10 najgorih izvora stresa!
Foto: Shutterstock

Čega biste se sve odrekli, kada bi vam neko ponudio da bacite sve svoje izvore stresa u neku magičnu kantu za otpatke? Ključ borbe protiv stresa, nije raditi više na situaciji koja vam donosi nelagodu, već spremnost da se radi manje. Pojedine stvari koje radite u životu, samo otežavaju situaciju, i kada pribegavate takvom ponašanju, vi zapravo dolivate ulje na vatru. U stresnim situacijama kada vas pritiskaju brige, olakšajte sebi tako što ćete kod sebe promeniti ovih deset stvari:

1. Otarasite se potrebe da udovoljite drugima.

2. Prestanite da se pravdate.

OVI znakovi ukazuju da ste pod stresom, a teško ih je prepoznati!

3. Nemojte da se osećate kao da na sve morate momentalno da reagujete, neke stvari mogu i da sačekaju.

4. Dozvolite sebi da budete nedostupni za druge, kada za tim osetite potrebu. U redu je da nekada odbijete poziv na druženje.

Bez njih se može i mora - OVDE saznajte kojih pet stvari ugrožavaju vaše zdravlje i sreću.

5. Prestanite da verujete da vam je potrebna, baš ta, jedna stvar koju nemate, da biste bili uspešni. Nije istina da postoji samo jedna stvar čija je moć tolika da ona vlada vašim uspehom i neuspehom. Uvek postoji neka druga prilika.

6. Kontrolišete svoju želju za hvalisanjem. Postoje ljudi koji će vas videti onakve kakvi zaista jeste, a da ne morate da im se dokazujete.

7. Prestanite da pokušavate da budete prihvaćeni od strane svih. Nikada vas neće svi prihvatiti i to je u redu. Vaš posao je da prihvatite tu činjenicu.

Nikada nije kasno da dišete punim plućima - Uz OVIH pet koraka do novog života.

8. Zapamtite da vi ne morate da znate svaki detalj. Život ponekad funkcioniše na misteriozan način.

9. Odbacite ideju da morate da budete savršeni. Greške se dešavaju svima. U redu je da neko bude svedok vaše ludosti.

OVDE pročitajte najkraći savet jednog milijardera za sve koji žele da uspeju u životu!

10. Ne izazivajte sebi dodatni stres time što ćete smatrati sebe odgovornim za sve ljude u vašem okruženju. Verujte da će im pomoći neka viša sila. Pružanje podrške i pomoći drugima je divno, ali kada to počne da izaziva stres, vreme je da pustite situaciju da teče sopstvenim tokom.

Kada klonete pod teretom stresa, odbacite nešto tog tereta i dobićete novi polet, svežu energiju, bićete otvoreniji i ekspresivniji. Sa tom novom energijom ćete obaviti mnogo bolji posao i pomoći većem broju ljudi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs