TEST STANJA DUŠE: Izaberite jednog slona i saznajte šta vas KOČI da ostvarite pun potencijal u novcu i ljubavi

Izaberite jednog od ova tri slona i saznajte kakvo je vaše stanje duše

Lifestyle
Autor:
TEST STANJA DUŠE: Izaberite jednog slona i saznajte šta vas KOČI da ostvarite pun potencijal u novcu i ljubavi
Slonovi, Foto: CLUBER/PRINTSCREEN

Da li ste u poslednje vreme zagledali u svoju dušu? Šta se krije unutra, da li je zadovoljna, ostvaruje li svoj puni potencijal, šta je koči? Duša nam služi kao vodič i pokretač. Razum je ključan za racionalno donošenje odluka, ali duša zna šta vam je potrebno i zbog toga je važno osluškivati njen glas. Ovaj test, zasnovan na vašem vizuelnom opažanju, otkriva šta je skriveno u vašoj duši i šta vas sprečava da ostvarite puni potencijal.

Slon broj 1 - Strah/Nedostatak svesti

Da li ste imali situaciju u kojoj vam sve ide po planu, ali iznenada se desi nešto nepredviđeno i poremeti vaš put ka ciljevima? Najčešće se radi o finansijama. Na primer, imate dovoljno novca da ostvarite svoje želje, ali odjednom nastanu troškovi koji vam to onemoguće. Često se zapitate da li vam je suđena loša sudbina. Ne, u pitanju je strah. Ako vam se često dešavaju ovakve situacije, moguće je da strah stanuje u vašoj duši. Kada sve ide kako treba, vi i dalje gajite strah da će nešto krenuti loše i tada se desi nešto negativno. Najčešći izvor ovakvih strahova je odrastanje u porodici koja je prolazila kroz teškoće, pa ste kao posledicu razvili strah da će uvek iskrsnuti prepreka koja će pokvariti vaše planove. Važno je raditi na sopstvenoj svesti i menjati način razmišljanja. Pokušajte da promenite svoja negativna uverenja i vežbate um da prestane da generiše negativne misli. One samo troše energiju, čine vas nesigurnim i privlače neželjeno. Vašim mislima stvarate stvarnost - ne zaboravite to!

Slon broj 2 - Samopouzdanje/Identitet

Da li se osećate nelagodno kada ste u centru pažnje? Stavljate li tuđe želje i potrebe ispred svojih? Ako je odgovor DA, uzrok tome je što sebe postavljate u ulogu osobe koja služi i pomaže drugima. To je divno, osim ako zaboravljate da treba da služite i sebi. Podrška je veoma važna, ali ako često stavljanje tuđih želja ispred svojih, nećete ostvariti svoje sopstvene potrebe. Postavljate sebe u poziciju zavisnosti o tuđem mišljenju, a to često dovodi do razočaranja i privlačenja toksičnih osoba koje koriste vašu energiju i dobrotu. Počnite svako jutro sa mantrama/afirmacijama koje vas motivišu i svakog dana zapišite svoje želje i potrebe na papiru. Usredsredite se na svoje hobije, interese i obaveze. Volite sebe.

Slon broj 3 - Strah od promene/Oslobađanje

Da li ostajete u vezi koja vam ne odgovara jer se plašite šta će se posle desiti? Da li radite posao koji vam ne donosi radost samo zato što se bojite promene? U vašoj duši verovatno postoji strah od neuspeha ili samoće. Vaša duša se plaši napuštanja, a to je izazov sa kojim se morate izboriti. Strah od promena postao je vaša navika kojoj se teško odupirete. Zbog toga često ostajete u vezama i situacijama koje vas više ne ispunjavaju. Iskoristite svoju unutrašnju snagu da biste se oslobodili ove navike. Zagledajte se duboko u svoju dušu i pokušajte da razumete razloge svog ponašanja. Važno je da shvatite odakle dolazi vaš strah, a onda da zacelite svoje rane i naučite da otpustite situacije i ljude koji vam više ne donose radost već vas iscrpljuju. Tada ćete osetiti ljubav prema sebi i sladak ukus slobode.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs