Lako se uči

Preuzmite rizik i pomerite granice: 5 navika koje će neverovatno ojačati vašu unutrašnju snagu!

Koncentrišite se na svoje vrline i pronađite u sećanjima situacije kada ste bili neverovatno jaki - to će odmah promeniti vaše ponašanje i unutrašnja snaga će vam se vratiti
Lifestyle
14:52h Autor:
Preuzmite rizik i pomerite granice: 5 navika koje će neverovatno ojačati vašu unutrašnju snagu!
Foto: Shutterstock

Svi se u životu susrećemo sa nevoljama, na ovaj ili onaj način. Neki moraju da savladaju teže prepreke, ali bez obzira na razlike, svi u sebi znamo da se moramo suočiti sa izazovima.

"Suština je u tome kako se borimo sa tim izazovima, koji određuju da li smo sposobni da idemo napred celog života" - kaže Pjero Feruči, psihoterapeut i autor knjige "Unutrašnja volja: Kako pronaći snagu u kritičnim vremenima".

On dodaje i da naša volja utiče na to kako se odnosimo prema drugima, kakve ideje prihvatamo, koje korake činimo - piše Hafington post.

Ne dozvolite da vam ego uništi harmoniju! Detalje pročitajte OVDE.

"Moramo znati da li naš metod dobro funkcioniše, inače smo u nevolji. Moramo izgraditi unutrašnju snagu, jer ćemo bez nje postati žrtve okolnosti" - upozorava Feruči.

Unutrašnja snaga, koja nam služi kako bismo pomerali lične granice, je poput mišića koji ima mogućnost da se razvija. Potrebno je samo nekoliko malih vežbi.

Evo 5 vežbi koje bi trebalo da pretvorite u svakodnevnu rutinu, kako biste ojačali svoju unutrašnju snagu.

A kako da uvek budete na pravom mestu u pravo vreme, saznajte OVDE.

Pronađite sveto mesto u sebi

Jaka unutrašnja volja dopušta da se odbranite od mnogih stresnih situacija, kako biste mogli da donosite racionalne odluke. Da biste to uradili, potrebno je da odvojite malo vremena i koncentrišete se.

"Čuli ste koliko je važno da u svom domu imate svoj kutak, ali takođe morate naučiti da pronađete svetilište u samom sebi" - kaže Feruči. Donosimo bolje odluke kada smo koncentrisani. Jedan od načina da to naučimo jeste da naučimo da dišemo.

Zvuči očigledno, ali to je najjednostavnija stvar koju možete da uradite, kako biste se osetili balans u sebi. Feruči sugeriše meditaciju ili jednostavno, zadubite se u sebe u tišini na nekoliko trenutaka, kako biste razbistrili misli.

Ne dopustite da vam ove 3 negativne misli zagorčaju život! Više saznajte OVDE.

Otvorite se novim izazovima

U momentu kada napustimo svoju sigurnu zonu, automatski gradimo veću stabilnost kada je u pitanju nepoznato.

"Trebalo bi uvek da tražite situacije u kojima ćete svoju snagu upotrebiti u dobre svrhe" - objašnjava Feruči. Preuzmite rizik ili uradite nešto na šta niste navikli!

To može biti bilo šta, od obavljanja poziva kojeg se plašite, do uvođenja novih vežbi u trening. Poenta je, po Pjeru Feručiji, da radite nešto što biste zbog svoje prirode odložili, samo zato se ne osećate prijatno.

"Skupite hrabrost i uradite to. Preuzimanje rizika je put ka obnavljanju duha, pomeranju granica, kao i jačanju unutrašnje sange" - ističe Feruči.

Setite se događaja kada ste bili jaki u prošlosti

Da li se zauzimate za svoje stavove kada je u pitanju neka rasprava? Da li se ističete kada je u pitanju važan projekat na poslu? Borite li se za prijatelja kada je to potrebno? Ukoliko je odgovor pozitivan, imali ste puno prilika za vežbu unutrašnje snage i to na različitim aspektima vašeg života. Zato, kada vam zatreba snage za nešto, setite se takvih trenutaka - oni će vas ohrabriti i pogurati da to ponovo uradite.

"Čak i ljudi koji misle da su slabi i da se plaše, mogu da se sete vremena kada su bili jaki" - kaže Feruči i dodaje da se u tim situacijama koristi unutrašnja snaga koje se sećamo, pa se, na sopstveno iznenađenje, naše ponašanje menja.

"Mnogo nas je imalo veliku unutrašnju snagu, samo smo zaboravili da smo je imali" - ističe Feruči.

Kojih 5 stavki vam uništavaju i zdravlje i sreću, saznajte OVDE.

Osvrnite se na svoje vrline

Svi imamo svoje nesigurnosti, ali naše dobre navike nas jačaju, čak iako toga nismo svesni. Umete li da budete podrška? Da li ste odan prijatelj? To su odlične osobine!

"Napravite spisak svih stvari koje volite i za koje mislite da su kod vas dobro razvijene. Ukoliko ne razmišljamo o ovim prednostima, zaboravljamo da zapravo one čine da budemo jaki toliko da preživimo" - priča Pjero Feruči.

Odmorite se od onog što vas ometa

Pogodnosti koje nudi sposobnost da se udaljite od uređaja su praktično beskrajne, ali i mnogo smislenija upotreba tih sprava može nam pomoći da izgradimo unutrašnju snagu. Kada to uspemo, moći ćemo da se odmorimo od zavisnosti od mobilnih telefona, koju smo sami sebi nametnuli. Svaki put kada se uzdržimo od poriva da budemo na internetu, jačamo našu volju.

"Često je naša volja slaba ili čak odsutna, a sve zbog toga što dozvoljavamo da nas svašta ometa. Nisam protiv tehnologije, ali možemo je malo odložiti. Iskoristimo to vreme koje bismo proveli sa uređajima da dišemo i odvojimo se od nevažnih stvari" - zaključuje Feruči.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs