prelepo

PRINCEZA TRUBE PORUČILA: Svi kolo treba da nauče da igraju pa sve ostalo

Trubačka princeza održala spektakl za pamćenje

Lifestyle
11:51h Autor:
PRINCEZA TRUBE PORUČILA: Svi kolo treba da nauče da igraju pa sve ostalo
Foto: Vesna Martić

Nedavno održan koncert pod sloganom "Muzikom kroz kulturno nasleđe" privukao je puno pažnje kako naše tako i publike iz inostranstva.

Naime, Etno ansambl MŠ Vojislav-Lale Stefanović iz Užica održao je koncert u Muzeju na otvorenom u Sirogojnu a specijalni gosti bili su vrtuozi na trubi i fruli, trubačka princeza Danijela Veselinović i mlada frulašica Neda Nikolić. Uprkos uslovima zbog korone virusa, a uz podršku profesora Tijane Vidaković i Marine Šaponjić učenici su uspeli da se pripreme za ovaj spektakl.

trubačica, koncert
foto: Vesna Martić

Danijela: "Na poziv direktora Nebojše Đuričića odazvala sam se sa velikim zadovoljstvom! Ovako nešto trebalo bi da imaju sve muzičke škole u Srbiji. Čuvanje tradicije, kulture, identita i negovanje pravih vrednosti je od izuzetnog značaja i za nas i za generacije koje dolze. Za ovu talentovanu decu to je pre svega prilika za druženje, sticanje novih iskustava, putovanja, takmičenja i najvažnije uživanje u tome što rade a što su ovim koncertom i pokazali!

trubačica, koncert
foto: Vesna Martić

Neda Nikolić: "Mislim da je divno sve, počevši od ambijenta, organizacije, muzičke škole i naravno učesnika, to su sjajna deca!"

A šta Danijela poručuje: "Samo nek nastave ovako i svi kolo treba da nauče da igraju pa sve ostalo!"

Trubačka princeza je inače ušla u istoriju srpske muzike, u udžbenik muzičke kulture za 8.razred.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs