Kriminal u venama

5 NAJMOĆNIJIH ŽENA MAFIJAŠICA 20. VEKA: Sa licima anđela, na duši nosile stotine života! Okrutnije od svakog muškarca!

Kada to žele, žene umeju da budu sto puta okrutnije od muškaraca

Lifestyle
Autor:
5 NAJMOĆNIJIH ŽENA MAFIJAŠICA 20. VEKA: Sa licima anđela, na duši nosile stotine života! Okrutnije od svakog muškarca!
Virdžinija Hil 1947. godine, Foto: Profimedia

Iako se termin "mafija" najčešće odnosi na muškarce, žene u toj sferi mogu da igraju jednako opasnu i veliku ulogu. Ovo je 5 najvećih i najopasnijih mafijašica 20. veka!

Helen Gilis

Helen Gilis (1911. - 1987.) bila je supruga ozloglašenog pljačkaša u vreme Prohibicije u SAD, Lestera Džozefa Glisa, poznatijeg pod nadimkom Bejbi Fejs Nelson, koji je ubijen u dramatičnoj akciji FBI 1934. godine. Četiri godine pre smrti Nelson je proglašen za državnog neprijatelja broj 1, a supruga mu je pomagala da se skriva i beži od policije. To je ujedno i jedini prestup za koji je optužena. Helen je bila omražena od strane mafijaša jer je postala svedok doušnik, zbog kojeg su "pali" mnogi gangsteri tog vremena.

Griselda Blanko

Griselda Blanko
foto: Profimedia

Ova žena imala je puno nadimaka, a jedan od najupečatljivijih bio je Crna udovica. U Kolumbiji su je zvali Kraljica droge. Ubijena je u 69. godini, 2012. godine, hicem iz automobila u prolazu. Tokom mafijaške karijere, Griselda je bila organizator brojnih otmica sa visokim otkupima i ucena, još dok je bila veoma mlada. Neki podaci ukazuju da je Griselda počela da se bavi prljavim poslovima kada je imala samo 11 godina. Bila je poznata po neverovatnim vezama koje je izgradila između Amerike i Kolumbije sedamdesetih i osamdesetih godina i mreži distribucije narkotika koja joj je mesečno donosila prihod od 80 miliona dolara. Njene metode "poslovanja" bile su izuzetno nasilne, a smatra se da je na svojoj duši nosila više od 200 života. Upravo zbog svoje nasilničke prirode imala je brojne neprijatelje i preživela je više pokušaja ubistava, sve do onog fatalnog koji se desio pre devet godina.

Ma Barker

Ova žena finog izgleda i umiljatog imena, hladnokrvno je ostavljala leševe za sobom dok je pljačkala banke. Kontrolisala je celu svoju porodicu, koja se takođe bavila kriminalom. Njeno ime postalo je poznato široj javnosti tek nakon njene smrti, kada ju je Džej Edgar Huver opisao kao "najopakijim, najopasnijim i najsnalažljivijim mozgom kriminala tog vremena". Ubili su je FBI agenti 1935. godine, u akciji opkoljavanja njene kuće koja je trajala nekoliko sati. U akciji je ubijen i njen sin Fred i nekoliko policajaca.

Stefani Sent Kler

Stefani je bila vođa kriminalne bande Harlem dvadesetih i tridesetih godina prošlog veka. Reketirala je brojne ljude i uspešno odolevala pritisku mafije koja je želela da i nju stavi pod kontrolu. Čuveni mafijap Dač Šulc hteo je da preuzme njene rekete, ali nije uspeo, Stefani je jednostavno nosila kriminal u krvi i znala je kako da se izvuče iz svake situacije. Štitila je ceo svoj komšiluk, koji ju je iz strahopoštovanja zvao Madam i Kraljica.

Sredinom tridesetih, sklopila je pakt sa Lakijem Lučijanom, koji se smatra ocem organizovanog kriminala u SAD, a nakon ubistva Šulca 1935. mogla je da odahne i na miru nastavi svoje operacije. Umrla je 1969. godine kao bogata i moćna žena mafije.

Virdžinija Hil

Njeno ime je najpoznatije kada je reč o ženama mafijašicama. Rođena je u siromašnoj porodici, ali je ceo život provela jureći bogatstvo. U svet kriminala ušla je kao devojka gangstera Bagzija Sigela i knjigovođa Al Kaponea u Čikagu.

Pričalo se da je bila velika zavodnica, i da je bila u vezi sa Džoom Adonisom, jednim od najpoznatijih italijansko-američkih mafijaša. Odigrala je veliku ulogu u ubistvu Bagzija, nakon čega se potpuno posvetila kriminalu. I dok se bavila najprljavijim poslovima i zločinima, i dalje je sanjala da postane poznata glumica. To se nikada nije desilo, jer ju je neprestano jurila policija. Umrla je 1966. godine. Zvanični izveštaj kaže da je umrla od predoziranja pilulama za spavanje, ali postoje osnovane sumnje da ju je ubio drugi mafijaš.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs