pogledajte

On je bio jugoslovenska zvezda, a imao je neobično zanimanje: Da li znate ko je bio Jovan Bulj? (VIDEO)

Jovan Bulj je voleo svoj posao i tako ga dobro obavljao da je postao zvezda u Beogradu, pa i Jugoslaviji sedamdesetih godina.

Lifestyle
Autor:
On je bio jugoslovenska zvezda, a imao je neobično zanimanje: Da li znate ko je bio Jovan Bulj? (VIDEO)
Jovan Bulj, Foto: Printscreen Youtube / kudLJUD

Bio je saobraćajni policajac, uvek besprekorno odeven u belu uniformu sa zlatnim dugmadima, sa belim šlemom na glavi i belim rukavicama na rukama. Regulisao je saobraćaj u centru grada, na raskrsnicama kod Londona, Doma Omladine, na Terazijama. Radio je to na sasvim osoben način, gracioznim, gotovo baletskim pokretima. Ugladjen, ljubazan i uvek nasmejan, privlačio je pažnju i uživao simpatije, kako učesnika u saobraćaju, tako i brojnih prolaznika.

Bio je svojevrsna atrakcija – ljudi su se u velikom broju okupljali da bi posmatrali Jovana kako izvodi svoju koreografiju. Beogradjani su svoje goste rado vodili da vide legendarnog saobraćajca na radnom mestu. Gostovao je po pozivu u više evropskih gradova, pokazujući svoje umeće.

Prilikom boravka u Londonu, predstavljen je i kraljici Elizabeti. Takmičio se na svetskom prvenstvu u gracioznom regulisanju saobraćaja, i osvojio treće mesto. U vreme najveće popularnosti, bio je rado vidjen gost na prijemima u Skupštini grada , kao i kod predsednika Tita.

Po penzionisanju, radio je u trafici, a potom i kao čuvar parkinga.

Umro je 3.februara 2010. u Beogradu, u 71.godini.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs