Obratite pažnju

7 osnovnih životnih pravila: Treba znati kada i kako stati...

Život je pun uspona i padova, uspeha i razočaranja. Jedno od najvažnijih umeća u životu je znati ustati, sabrati se nakon pada i poći dalje.

Lifestyle
Autor:
Foto: Shutterstock

Ne postoji ništa destruktivnije od dugotrajne depresije. Ali ne postoji ni ništa što više motiviše nego nevolja. Stoga, umeće da se nađe balans, nauči lekcija i pođe dalje i jeste osnova životne mudrosti.

 

7 osnovnih pravila života:

​​

1. Sklopite mir sa svojom prošlošću. Ona može da uništi vašu budućnost. Prošlost ne određuje Vašu budućnost. Nju stvaraju vaša uverenja i postupci.

 

2. Šta drugi misle, to nije Vaš problem. Vredno je samo ono što je važno za Vas i šta Vi mislite.

 

3. Vreme leči skoro sve. Ožiljci nas čine ovakvima kakvi smo, objašnjavaju naš život i zato smo postali takvi. Naš zadatak je da budemo jaki.

4. Niko ne može biti uzrok vaše sreće osim vas samih. Ne gubite vreme i snagu u potrazi za zadovoljstvom, radujte se onome što imate.

5. Nemojte poredite svoj život sa drugima. Ne znate kakav je njihov put bio. Ako odbacimo sve naše probleme i gledamo ostalo, tada će naš život izgledati prosto lep.

 

6. Prestanite da previše razmišljate. Ne možete da znate odgovore na sva pitanja. Odgovora za sve nije bilo i neće biti nikada. To je odgovor. Samo to prihvatite i idite dalje.

7. Smejte se! Svi problemi sveta – nisu Vaš zadatak. Osmeh može osvetliti tmuran dan i učiniti život malo svetlijim. Osmeh, ponekad, može da promeni svet!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...